Spindle motor v Tevion DVD 294
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Spindle motor v Tevion DVD 294
Kondíky ve zdroji změřeny na kapacitu i ESR, jsou v pořádku. Po vložení CD, DVD se však motorek neroztočil, když jsem mu pomohl, tak se roztočil ale otáčky už podle pohledu kolísaly. V okolí mechaniky se nacházelo plno prachu tak jsem jí vymontoval, vše vyčistil. Když jsem vymontoval spindle motor tak na jeho hřídelce pod unášečem bylo namotáno plno vlasů. Zajásal jsem že bude stačit vlasy odstránit a DVD-éčko pojede. Omyl, po složení a vyzkoušení se motorek sice už sám roztočil ale nenačetl ani CD ani DVD.
Skusil jsem přes otvory v motorku nastříkat dovnitř kontox, složil a vyzkoušel. Na můj údiv začal CD i DVD načítávat, přišla ale návštěva tak jsem opravu na asi 2h odložíl. Když jsem chtěl DVD-éčko složit, tak jsem jej ještě šel odskoušet a ejhle, opět stávkovalo načítávání.
Zde jsem namátkou natrefil na španělskou stránku kde popisují opravy DVD přístrojů, je tam i způsob čištění (promazání) spindle motoru WD-40. Zkoušel to již někdo tímto způsobem?
- Přílohy
-
IMG_20150814_114550 – kopie.jpg- Spindle motorek-namotané vlasy na hřídelce
- (118.17 KiB) Staženo 161 x
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem objednal na Aliexpress 5 motorků, mají tam ještě na ně slevu necelých 24h a při 10ks je cena ještě nižší. Cena za těch 5 motorků je ještě nižší než kdybych si u nás objednal jeden+poštovné. Akorát budu muset (hlavně kamarád) počkat zhruba 14dní než dorazí.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jinak na spodním ložisku je zvenčí malá dírka ale uvnitř je něco jako guma tak nevím zda by tím olej pronikl. Nakonec se přece jenom alespoň pro zajímavost pustím do rozebírání toho motorku. Když se nepovede mám v záloze motorek nový z číny, snad dorazí.