Výkonové JFET nebo depletion mode MOSFET tranzistory
Moderátor: Moderátoři
Výkonové JFET nebo depletion mode MOSFET tranzistory
Potíž je také v tom, že e-shopy (až na Farnell) neumožní depletion mode MOSFETY vůbec vyfiltrovat. Ve světě jsem našel, že výkonové depl. mode MOSFETY vyrábí snad jen IXYS, u JFETů to snad je lepší. Díky.
Asi nebude az taka zakladna, ked sa nikde nepouziva
Kde není nabídka, není poptávka.
je celkem normalni poptat vyrobce, pokud danou soucastku nedodava beznym distributorum
Díky, zvážím to. Jde spíš o to, že jsem něco navrhnul s použitím součástky, kterou jsem považoval za normální, používala se už v době, když jsem byl malej kluk (JFET), a teď zjišťuju, že je to dnes spíš součástka pro fajnšmekry.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nicmene ty normally-off JFETy jsou stejne spis z nouze ctnost a dneska se bude kazdy shanet po SiC MOSFET od Cree. Problem je v tom, ze maji velky vstupni proudy (PN prechod v propustne polarizaci) a to i pres to, ze PN prechod na SiC ma prahove napeti cca 3V. Nicmene bylo to jedine reseni SiC spinace, ktere melo uspokojive parametry ohlede odporu v sepnutem stavu, protoze se dlouhou dobu nedarilo vyresit problem s extremne nizkou pohyblivosti nosicu v kanale pod SiC/oxid rozhranim.
Me osobne prijde skoda ze to zaniklo, protoze JFET neobsahuje nikde zadnou vrstvu oxidu, ktera by mela nejakou vyznamnou funkci jako u MOS struktury, takze takova soucastka jestli se nepletu umi makat az do 175°C. Na vic je treba z hlediska radiacni odolnosti temer nesmrtelna, ale to je pro vetsinu lidi naprosto nezajimava vlastnost.