Antena Logaro- vertikální adaptér. VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
Antena Logaro- vertikální adaptér. VYŘEŠENO
Nebo jinak- když potřebuji přijímat DVB-T signál ve vertikální polarizaci (Brno- Barvičova), mám k dispozici horizontální trubku, tak mě bude stačit normální Logaro?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- pavoucisit
Dost jsem s log.per. anténami experimentoval na 430 MHz, nakonec jsem vyrobil dualquad, který se ukázal být díky svým vlastnostem univerzálnější. Vyšší kmitočty jsem ale nezkoušel.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu jsou "trotl-fest" až do gigahertzových kmitočtů.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Michal22 píše:Měl bych dotaz- je u této antény myšlen tím adaptérem jen třmen k vertikální montáži antény nebo se liší něčím jiným?
Nebo jinak- když potřebuji přijímat DVB-T signál ve vertikální polarizaci (Brno- Barvičova), mám k dispozici horizontální trubku, tak mě bude stačit normální Logaro?
Díky
Kup si tuhle: http://www.tipa.eu/cz/antena-venkovni-d ... e/d-85987/
Je jak pro V, tak i H pol., bez nutnosti použít adaptér, protože její úchyt pro stožár je už z výroby přizpůsobený pro obě polarizace (namontoval jsem jich desítky a to i na SK vysílače, které vysílají ve vertikálu) a ještě ušetříš! Jinak zisk v tvém odkazu (GES) je v DBi a nikoliv v DBd, takže musíš odpočítat cca. 2,15dB.
Osobně mám to klasické Logaro z Gesu už přes dva roky na bytě, valí z toho dvě televize, zatím jsem měl problémy jen při silném sněžení (což už asi za chvíli v našich končinách nebude vůbec problém). Příjem z Pálavy.
Už jsem si teď v Gesu jednu objednal, tak to zkusím s ní. Ale protože mě čeká asi i předělání antén u máti, tak zkusím později i tu z Tipy.
Díky za rady.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...