Bezkontaktní platební karta - předělávka na kontaktní

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jenyk

#31 Příspěvek od Jenyk »

Banky samozřejmě kontaktní karty vydávat umějí. Jejich tlak na bezkontaktní karty je komerční (z každé transakce si strhnou poplatek, u hotovostní platby jim tohle utíká) a možná jsem paranoik, i velkého bratra za tím vidím. Mám několik kont, všechny banky na mne bezkontaktní karty zkusily, po odmítnutí bezplatně vystavily pouze kontaktní.
Pradlenka

#32 Příspěvek od Pradlenka »

Toto téma je nyní dost aktuální, na Iděsu zveřejnili fórek se zesilovačem signálu. Je jen otázkou času, než to někdo spustí například v jedoucí tramvaji plné lidí s bezkontaktními kartami a obchodníci na trase s bezdrátovými čtečkami, ale i u nich právě nakupující zákazníci, budou takovéto tramvaji kynout již z dáli :-) Ale jinak je to docela bezpečná technologie, říkali to v televizi...
Artaban001

#33 Příspěvek od Artaban001 »

No jo, ale takový systém blbě funguje s odpojenou baterií ;-)
PotPalo

#34 Příspěvek od PotPalo »

Princíp zrušenia bezkontaktu je taký, že si to v banke (alebo cez internetbanking) vypnem. Potom pri prvej platbe cez terminál sa na kartu uloží informácia o vypnutom bezkontakte a nebude fungovať. Tým pádom sa z toho stáva kontaktná karta, netreba nič kaziť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“