Výroba DPS přežehlením toneru - výběr tiskárny
Moderátor: Moderátoři
otakarv: Ten člověk co mě na tuto metodu navedl psal, že používá silnější alobal. Já takový nemám k dispozici, tak jsem zkusil tenký z kuchyňské roličky a šlo to normálně. Možná je to o tom, že ten tlustější nemá tendenci se tolik mačkat, toho tenkého se musí kus odmotat, aby člověk našel rovné místo. Menší nerovnosti nevadí, laminátor ho krásně vyžehlí.
Moc vyvětlovat neumím, jak se ukázalo, tak raděj ještě obrázek. Šipka ukazuje, kudy do tiskárny.
- Přílohy
-
Schránka01.jpg- (38.92 KiB) Staženo 79 x
Musím koupit ten silnější alobal
Spacewolf: tady je postupů, jen si vybrat...
Ještě k tomu přilepování na podkladový papír, já používám papírové nálepky. Izolepy bych se vzhledem v vysoké teplotě v tiskárně bál.
Honza_dy píše:...Ještě k tomu přilepování na podkladový papír, já používám papírové nálepky. Izolepy bych se vzhledem v vysoké teplotě v tiskárně bál.
A jaký je rozdíl mezi lepidlem na papíru a umělé hmotě? Používal jsem různé druhy isolepy a přežily všechny. Přežily i cestu v laminátoru kde mám teplotu cca 200℃, protože jsem neměl termostatickou pojistku na optimálních 180℃.
Můj laminátor jsem musel upravit jednak na vyšší teplotu a taky mechanicky. Vstupní i výstupní štěrbina byla malá a deska jí neprošla. Ale byl z frcu za padesát, tak mi to nijak netrápilo.
otakarv: Koupil jsem levný laminátor. Podle obrázku to bude asi tento a používám ho bez jakékoliv úpravy přepnutý na 125mic.
Chápal bych kdyby se to prilozilo na kuprextit a vlozilo do laminatoru.
K tomu laminovani/ ohřívání - ten toner něčím potirate aby se na kuprextit prilepil?
Nezkousel někdo tisknout mastnou stranu archu nálepek po odlepení napepek?
Už po několikáté píšu, že tisknu na podklad ze samolepících štítků. Ty moje jsou cca 12x11cm a to jaksi do tiskárny nedostanu. A jak dostat do tiskárny A4 alobalu, to si nějak neumím představit. Proto to dělám takhle. Nakonec i folie z GESu nebo odjinud je docela drahá na to, abych jí tam pustil jednou kvůli malé DPS a zbytek vyhodil. Jinak jsem zkoušel tisk i na podklad ze samolepících tapet nebo fólií, který jsem dostal v reklamním studiu a fungovalo to taky.