Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
konosuke

#526 Příspěvek od konosuke »

Koupil jsem ségře hodinky v hyper, fungovaly 3 měsíce, vrátili prachy do koruny aniž by skřivili hubu, jo voni to ustojí, malej gešeft ne.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
PavelFF

#527 Příspěvek od PavelFF »

Hodinky se ale pokazily, ne?
Ale pochybuju, že by ti vzali zpět FUNKČNÍ , ale ve všech větracích otvorech od cihelného prachu umatlanou vrtačku.
Přece všude píšou, že výrobek musí být v původním stavu.

konosuke píše:... Je běžná praxe koupit stan nebo sportovní vybavení a po rekreaci vrátit a požadovat úhradu zpět.....
Běžná? Jak pro koho. I kdyby to byla pravda, tak bych se asi sám před sebou styděl. Holt mám asi špatnou výchovu.
konosuke

#528 Příspěvek od konosuke »

pokazily se a nebylo to baterkou jak řekl hodinář pri pokusu o nápravu...no a když mám zboží vracet v původním stavu tak jak mám sakra vyzkoušet že funguje ?!
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
PavelFF

#529 Příspěvek od PavelFF »

Tak třeba vrtačka točí sklíčidlem a reaguje na ovládací prvky, hodinky ukazují čas, úsporka svítí, tričko nemá kazy, ...

Až se něco pokazí, tak máš samozřejmě právo na reklamaci a nebo na výměnu zboží či vrácení peněz. Velké obchody vracejí peníze bez problémů.

Ale u nového funkčního zboží to je myšleno tak, že sis výrobek koupil a něco ti na tom hned nevyhovuje (špatná velikost, hlučnost, větší počet kusů než potřebuješ, někde jinde to mají levněji a nevěděls to, barva neladí s nábytkem, manželka to nechce, ...). Tak to můžeš vrátit, když se výrobek nelíbí/nehodí, ale ne že si ještě předtím vrtačkou zrenovuješ koupelnu nebo ve stanu budeš trávit týden na Lužnici.

Jo když do stanu poteče, tak se jedná o VADU a to je jiný případ.
rnbw

#530 Příspěvek od rnbw »

V e-shope ti aj tu vrtacku musia zobrat naspat, ale kludne ti mozu vratit len malu cast z ceny, pretoze ju museli dat do servisu vycistit a nasledne predavat ako pouzitu lacnejsie.
p32

#531 Příspěvek od p32 »

PavelFF píše:Hodinky se ale pokazily, ne?
Ale pochybuju, že by ti vzali zpět FUNKČNÍ , ale ve všech větracích otvorech od cihelného prachu umatlanou vrtačku.
Přece všude píšou, že výrobek musí být v původním stavu.

Ano, nikde nikdo nepsal, že by to vracel umatlané. Prostě neposuzuj hned jiné podle svého. Lídl to nakonec sám inzeruje a vůbec ho nezajímá v těch 30 dnech, že by to mělo být nepoužité. Pokud prostě nevyhovuje, můžeš vrátit. Samozřejmost je, že se vše očistí tak, jak se dá. Jestli si tam vezmu boty a ony se mi za 25 dní nějak nelíbí, mohu je vrátit. Samozřejmě je očistím, ale podrážku, která se nějak moc ošoupávala, tak tu asi nedám zpět. Proto je taky vracím, že? To jen jako příklad. Co mi známí říkali, tak jsou v tomto s Lídlem velmi spokojeni a zboží, které jim nakonec vyhovují, tak si nechají. Nesmíte si to zaměňovat s vychcánkama, co si koupí něco na dovolenou a pak to vrací.
konosuke

#532 Příspěvek od konosuke »

prodáváme kočárky, autosedačky, dětský nábytek dřevo i plast apod. bába vrátí vozík zjevně používaný, gumy sjeté až na kov...vyměnit ! nelíbí se mi. a běda když ne ! plná huba ČOI a 🤐 paragrafů, kam to vede ? už jsem napsal pár příspěvků výše
EKKAR

#533 Příspěvek od EKKAR »

Přestaňte se hádat - řešíte dvě od sebe odlišný věci. Jedna věc je reklamace závady na koupeným výrobku - podle zákoníku 24 měsíců, máte nárok na bezplatnou opravu včetně náhrady přiměřeně vynaloženejch nákladů na dopravu zboží (poštovný nebo třeba jízdenku z místa bydliště do místa koupě označenou v den, kdy jste zboží na reklamaci vezli). Pokud se na zboží ta samá závada vyskytne 3x za sebou, máte při tom třetím výskytu nárok na odstoupení od koupě i když zboží bylo používaný - a můžete si vybrat, jestli si vezmete zpátky plnou částku kupní ceny, nebo novej kus identickýho zboží, u kterýho vám ale nepoběží plná 24 měsíční záruka - ta bude jen do konce záruky od data koupě původního kusu. Prodejce vám nesmí vnucovat náhradu jiným kusem, pokud si vy sami zvolíte vrátit peníze - a tu cenu vám nesmí krátit. Ten samej postup platí, pokud se na zboží vyskytnou 4 různý v užívání bránící závady.

A druhá věc je ze zákona umožněný vrácení NEPOUŽITÝHO zboží pokud možno i v původním obalu ve lhůtě 1 týden od koupě v kamenným obchodě a 14 dní v í-šopě, přičemž pro ten kamennej krám to není povinný, ale většina to uznává, i když třeba v omezený formě - nelze třeba požadovat zpátky peníze za textilní zboží, když nevyhovuje velikost, ale musíte si ve stejný ceně (nebo vyšší = s doplatkem) vybrat jiný zboží. Pro í-šopy je 14 dní povinnejch, i když můžou kupní cenu pokrátit o PŘIMĚŘENÝ náklady na uvedení zboží do původního stavu - to znamená že když vrátíte do í-šopy rozbalenou (ale jinak samozřejmě nepoškozenou) televizi, protože jste po rozbalení zjistili, že je stříbrná a vám se nehodí do obýváku nebo že je moc velká, nemůže po vás í-šopák požadovat náhradou půlku kupní ceny, i když do 14 dní ji musí přijmout.

No a jsme u toho - vychcaní čecháčkové zjistili, že když si objednají třeba foťák těsně před 10-denní dovolenou v Řecku, tak ho po návratu ještě stihnou do í-šopy vrátit a dostanou z5 prachy, i když s ním nafotili 2000 fotek a kolikrát byl foťák plnej písku z pláže. To samý kameru, stan nebo nafukovací člun - prostě si udělali (neříkám že všichni) z internetovejch obchodů půjčovnu ... Tam pak je vrácení zboží "v zákonný lhůtě pro nevhodnost nebo nespokojenost s ním" v podstatě podvodem a byl bych i pro výraznější postihy takovejch "takyzákazníků" - třeba tím, že by se v případě zjištění takovýho zneužití zákona účtovaly stornopoplatky klidně 50% z ceny a podobně - jenže to by bylo samozřejmě těžce zneužitelný ze strany í-šoperů ...

A v souvislosti s původním tématem vlákna (řetězcem LIDL) je nutný říct, že pokud tam přijdete reklamovat poškozený zboží vinou výrobní nebo vnitřní / konstrukční vady, pak jsou v podstatě na pořadě jen 2 možnosti - pokud je ještě na krámu dostupný identický zboží, nabízejí výměnu kus za kus, pokud není, v drtivý většině zboží neodesílají na opravu, ale vracejí kupní cenu. Jednou jedinkrát jsem se v případě reklamace akuvrtačky FERM setkal s velmi vstřícnou nabídkou tehdejší vedoucí místní prodejny, že ona už stejnou sice na krámě nemá, ale obvolá prodejny v kraji, jestli ještě někde nemají volnej kus a nechá mi ho stáhnout na prodejnu do Český Třebový - POKUD NA TU VARIANTU PŘISTOUPÍM. Já to vzal, bylo to pro mě výhodnější než shánět další akuvrtačku jinde - do druhýho dne se počkat dalo...
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 31 srp 2015, 13:03, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PavelFF

#534 Příspěvek od PavelFF »

Lídl je docela grand. To jsem vůbec netušil. Chodit v botách skoro měsíc a pak je vrátit. Po dovolené vrátit sportovní výbavu. Vybouchat kachlíky a po víkendu vrtačku vrátit. To by se mi taky líbilo a je to cenná informace. Jen nemít ten nešťastný psychický blok.

Naneštěstí (nebo naštěstí) mě módní zboží z Lídlu příliš neláká, takže to stejně nevyzkouším.

Co pak Lídl udělá s těmi ošoupanými omytými botami, co se zákazníkovi znelíbily po 25 dnech nošení? Ale to je fuk. Jeho starost. Pokladním stejně platy nezvýší, i kdyby mu lidi boty nevraceli.
konosuke

#535 Příspěvek od konosuke »

Lidl je lidový a v poho, pravda, mám od nich jen samé blbůstky jako digi teploměr, časovej spínač, CD vánoční koledy, pár knížek a slovníků, 2 trička rock ´n´rollu a tak, kde příliš nehrozí riziko zmetkovitosti...ale etalonem hrůzy je pivo Deep to kluci děvčata zbabrali, nikde jsem se nedopídil kdo to projímadlo vyrábí, kerej pivovar.
EKKAR

#536 Příspěvek od EKKAR »

Tomu vážně věříš, že něco, co si zaslouží akorát tak nalejt zpátky do žumpy (odkaď to vzešlo) míchá nějakej pivovar? Že by měli tak málo cti a nestyděli se takhle urážet pivovarnickou tradici? Právě proto, jaký to má účinky bych se přikláněl k tomu, že to míchají někde v "dží-zet-dý" jako přidruženou výrobu z nějakýho koncentrátu .,..
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Bernard

#537 Příspěvek od Bernard »

EKKAR píše:"dží-zet-dý"

"džej-zet-dý"
Pomůcka: Jana = džejn
konosuke

#538 Příspěvek od konosuke »

džej-vy-sy (JVC)
EKKAR

#539 Příspěvek od EKKAR »

@ Bernard & konosuke - to není fonetickej přepis, to má televizní původ - zkus si na netu (nebo možná že to bude rovnou na TyTrubko) najít souvislosti se jménem "Wendy Matejka".
http://www.csfd.cz/film/331270-silvestrovsky-koktejl/ - citace z popisu:
...V 10. díle vede Šimek rozhovor s Wendy Matejkou (Krampol),...

Proto "dží" a ne "džej" ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PavelFF

#540 Příspěvek od PavelFF »

Slovo "džívísí" je terminus technicus z doby, kdy se tento výrobek začal prodávat v Tuzexu. Zavedli ho veksláci, taxikáři a podobná elita národa.

Jakékoli intelektuálské snahy pražské kavárny apod. o změnu podle správného hláskování nemají naštěstí naději na úspěch . :)
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“