Sháním návod pro Aspectomat J24B

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Neniu

Sháním návod pro Aspectomat J24B

#1 Příspěvek od Neniu »

Nemá někdo, prosím, návod pro projektor Pentacon Aspectomat J24B? Nejlépe v jazyce českém či slovenském, ale pokud bude jen anglický, tak se také dá.

Ať hledám na webu jak hledám, tak nenacházím a nebo za těžké peníze na neznámých webech ke kterým nemám důvěru.

Vím, je to vykopávka, ale funguje. Jen nevím, k čemu je druhá zásuvka vedle té pro ruční ovladač. Předpokládám, že to je pro synchronizátor, ale její zapojení je mi neznámé a nechce se mi kuchat přístroj, který funguje (dle hesla "Dokud to funguje, tak se v tom nevrtej").
Jsem na cestě k šípku.
Mirakov

#2 Příspěvek od Mirakov »

Ano, druhá zásuvka vedle zásuvky dákového ovládače je pro připojení dalšího příslušenství - synchrinizátor ovládaný mgt., automatická vedení pásu, časovač spínač Temporus 2, řídicí přístroj Aspecton 2 a pod,.některé příslušenství ještě mám, návod k obsluze mohu příležitostně oskenovat, další na SZ
Neniu

#3 Příspěvek od Neniu »

Mirakov: Moc děkuji za zaslané soubory :) Je dobré vědět, že ještě existují lidé, kteří splní to, co slíbí.
Jsem na cestě k šípku.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Vzhledem k tomu, že vím o dalších Aspectomatech, k nimž už dávno nikdo nenajde návod, natož zapojení konektorů, a jsou používané třeba i jednou za 5 let (sám mám doma ještě samo domo dělaný synchronizátor právě k Aspectomatu a Tesla B4x, ale kdybych ho měl zprovoznit, nevím, jestli bych se v něm ještě vyznal) uvítal bych, kdybys zvážil možnost podělit se o ně i s jinými. Jestli je nemůžeš dát na upload tady, dej přes SZ vědět, odkud je stáhnout, a já už zařídím zbytek.
Kupčení s návody k takto historickým přístrojům pokládám za nemravné, protože návody i se schématy byly k přístrojům přibalené zdarma (to platí na adresu všech, kdo za ně na ebay nebo aukru chtějí zaplatit).
Neniu

#5 Příspěvek od Neniu »

Tohle nechám na Mirakovy, protože s tím měl práci. Pokud bude souhlasit, mohu soubory poskytnout, nebo je pošle sám.
Jsem na cestě k šípku.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“