Problém s vytvorením hypertextového odkazu na sieľovom disku

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dolac

Problém s vytvorením hypertextového odkazu na sieľovom disku

#1 Příspěvek od dolac »

Zdravím. Mám problém s vytváraním hypertextového odkazu na sieťový disk. Problém spočíva v tom, že na jednom sieťovom disku na servri mám excelovský súbor, kde som v bunkách vytvoril hypertextové odkazy na súbory, ktoré sa však nachádzajú na inom sieťovom disku na tom istom servri. Ak tento odkaz vytvorim a kliknem na neho, odkaz mi riadne funguje a súbor, na ktorý sa bunka odkazuje sa mi riadne otvorí. Ak však execelovský súbor, kde mám vytvorené odkazy uložím, resp. zatvorím a opäť otvorím, hypertextový odkaz sa mi stratí, resp. nie je správny. Excel mi vypíše, že odkaz, na ktorý sa odkazujem je nesprávný, resp. cieľový súbor neexistuje. Ak chcem odkaz v exceli upraviť, excel mi ponúkne zložku na sieťovom disku, na ktorom je samotný *.XLS súbor a nie zložku na druhom sieťovom disku, kde sú uložené súbory, na ktoré sa odkazujem. Dúfam, že som problém popísal zrozumiteľne. Nestretol sa náhodou niekto už s takýmto problémom, alebo nevie mi poradiť? Určite je možné takýto odkaz zriadiť, lebo mi to funguje, iba neviem prečo sa mi po uložení stratí, resp. zmení ?
Nagant

#2 Příspěvek od Nagant »

Zkouším to tu pod Excelem z Office 97 na síti Novell Netware 6 a normálně mi to funguje. I když zvolím namapovaný disk, do hypertextového odkazu mi to (správně) dá UNC cestu a uložení xls souboru to v pohodě přežije.
dolac

#3 Příspěvek od dolac »

Nagant píše:Zkouším to tu pod Excelem z Office 97 na síti Novell Netware 6 a normálně mi to funguje. I když zvolím namapovaný disk, do hypertextového odkazu mi to (správně) dá UNC cestu a uložení xls souboru to v pohodě přežije.

A kde maš uložený excelovský súbor s odkazmi? Musí byť tiež na sieťovom disku, ale na inom než sú súbory. Máš namapované dva sieťové disky? Ináč ja používam OFFICE 2003.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“