Nejde mi přímo otevřít PDF soubor,ukládá se na neznámé místo

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelFF

Nejde mi přímo otevřít PDF soubor,ukládá se na neznámé místo

#1 Příspěvek od PavelFF »

Něco jsem já nebo děti změnil v nastavení PC nebo to vzniklo po aktualizaci PDF prohlížeče a teď , když kliknu na internetu na odkaz s PDF souborem, tak se neotevře(jako to dělal dříve), ale nejdřív se nabídne stránka, kam ho musím nejdřív uložit a až potom otevřít. Je to otravné. Navíc se ukládá někam do Plocha/Knihovny/Dokumenty/... na tak blbé místo,které jsem si nikdy nezvyknul používat a pomalu ho ani neumím najít.

V nastavení PDF se mi nedaří najít volba "ukládat/rovnou otevřít".
V PC taky nevím , co kde změnit. Prosím o radu.

.
Adobe je Verze. 2015. 008.20082
Windows 7 , Verze 6.1
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Není jasné jaký prohlížeč používáš, ale v Firefoxu je v nastavení Aplications / PDF, co se s filem má udělat. V IE to bude někde podobně.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
PavelFF

#3 Příspěvek od PavelFF »

Mám Firefox. V IE i ve Chromu to funguje dobře, soubor se otevře hned bez ptaní.

Našel jsem záložku "Správce stahování" , ale tam je volba "uložit" nebo "Zeptat se kam uložit". To je nastejno.

Volba Nástroje -> Aplikace otevře nějaký e-shop.
Přílohy
Správce stahování Firefox.jpg
(176.11 KiB) Staženo 131 x
Hejnicek

#4 Příspěvek od Hejnicek »

Zkus to vzit za druhy konec. Ne v nastaveni prohlizece internetu, ale v nastaveni Acrobat Readeru.
Nevim presne ktera je to polozka z hlavy, tady mam zrovna Foxit Reader.
V Acrobat Readeru byvala v nastaveni polozka, jestli PDF otvirat v okne prohlizece internetu, nebo se PDF rovnou otevre v Acrobat Readeru.
serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Na obrázku, který ukazuješ si klikni vlevo na Aplikace a vpravo vyber pdf.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Dej si tam to uložit a nastav si to třeba na "C:\downloady". Samozřejmě si napřed na "C:" udělej ten adresář "downloady".
Toto se dá nastavit v každém prohlížeči, jen to prostě mají v jiném podmenu.
PavelFF

#7 Příspěvek od PavelFF »

serviceman píše:Na obrázku, který ukazuješ si klikni vlevo na Aplikace a vpravo vyber pdf.
To otevře něco jako Android Market:https://marketplace.firefox.com/

Hejnicek píše:Zkus to vzit za druhy konec. Ne v nastaveni prohlizece internetu, ale v nastaveni Acrobat Readeru.
Nevim presne ktera je to polozka z hlavy, tady mam zrovna Foxit Reader.
V Acrobat Readeru byvala v nastaveni polozka, jestli PDF otvirat v okne prohlizece internetu, nebo se PDF rovnou otevre v Acrobat Readeru.

Může to být v Acrobat Readeru. Ale nenašel jsem to tam. Navíc je divné, že IE a Chrom soubor otevřou PDF bez ptaní(samozřejmě , že se přitom taky ukládají do složky "stažené soubory").
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

PavelFF píše:To otevře něco jako Android Market https://marketplace.firefox.com/

????
Přílohy
2015-09-05_14-01-08.jpg
(150.38 KiB) Staženo 122 x
marshal

#9 Příspěvek od marshal »

Nástroje/možnosti/aplikace/formát dokumentu(pdf)
a rolovacím menu vpravo vybrat co potřebuješ.
PavelFF

#10 Příspěvek od PavelFF »

Já to prostě nedám. Nechápu filosofii té nabídky a co tam mám vybrat. Ať vyberu co vyberu, soubor PDF se chce uložit do adresáře, místo aby se otevřel.

marshal píše:Nástroje/možnosti/aplikace/formát dokumentu(pdf)
a rolovacím menu vpravo vybrat co potřebuješ.
Co teda potřebuju?
Přílohy
Bez názvu.jpg
(159.85 KiB) Staženo 111 x
serviceman

#11 Příspěvek od serviceman »

Nemáš kromě volby "Adobe Acrobat Dokument" nahoře (který já tam nemám, ale nemám Reader), ještě někde dole "Portable Dokument Format" - jestli to nenastavuješ jinde? Kromě Readeru DC si můžeš nastavit nativní plugin pro PDF.

Mimochodem, v nápovědě je k tomu poznámka "A particular configuration of the server hosting a PDF document could force the download of the file (disabling the preview)." - čili, dělá to všude?
marshal

#12 Příspěvek od marshal »

jestli tě dobře chápu tak to pdf chceš rovnou otevřít, tudíž z nabídky zvol prohlížeč pdf který máš nainstalovaný, např. já mám : "použít PDF-XChange wiewer"
Když v nabídce nic o PDF nemáš tak zvol "použít jinou" - nabídne ti různé aplikace. Jestli mezi nimi není tvůj PDF prohlížeč tak zvol "procházet" a najdi jej v adresáři "program files"
PavelFF

#13 Příspěvek od PavelFF »

serviceman píše:Nemáš kromě volby "Adobe Acrobat Dokument" nahoře (který já tam nemám, ale nemám Reader), ještě někde dole "Portable Dokument Format" - ...

Bylo to ono! V nabídce byl dole ještě další PDF jak píšeš a ten měl nastaveno "uložit".
Děkuji všem za projevenou účast a trpělivost.
Achab

#14 Příspěvek od Achab »

Mám ve Firefoxu (OS Win XP) všechny typy PDF a soubory Adobe nastaveny stejně - "otevřít v Adobe Acrobatu" ale nefunguje to spolehlivě. Někdy se soubor otevře, jindy se zobrazí dotaz v jakém programu otevřít. Vždy znovu vyberu Acrobat a označím jako výchozí ale stejně to nepomáhá...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“