Vývěva /VACSY/

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
FERYACT

Vývěva /VACSY/

#1 Příspěvek od FERYACT »

Vývěva vyssává ale neukazuje kontrolka,že dostatečně.Žena tvrdí,že se změní zvuk a že vyssátí je dostatečné.Jde tedy jen o indikaci.Ale protože nevím co je vevnitř tak poptávám.Vím že každá oprava je riziko.Je tam doutnavka nebo studená dioda?
Jimmi2

#2 Příspěvek od Jimmi2 »

A možná taky čidlo s membránkou...
FERYACT

#3 Příspěvek od FERYACT »

Bojím se že mi vypadne volný elektron.
danhard

#4 Příspěvek od danhard »

A jaká je to vývěva ? U leyboldky to taky slyším, když se dostanu pod 50Pa a rafička manometru ukazuje ptákoviny :D

ps. podíval jsem se, co myslíš tou vývěvou a počůral jsem se smíchy :lol:

http://www.zepter.cz/Images/Products/Ho ... height=450

Obrázek
FERYACT

#5 Příspěvek od FERYACT »

Danharde co je na čůrání na systému, který vysátím vzduchu z uzavřeného
prostoru prodlužuje dobu skladovatelnosti potravin.Zařízení které to provádí se technicky nazývá vývěva.Pumpa však vytváří přetlak a to je o něčem jiném.
lesana87

#6 Příspěvek od lesana87 »

Je to taková dost drahá hračka, měli jsme to pár let doma, než na víkách popraskala žebra, pumpička přestala pumpovat a svářečka svářet. Koukám, že za těch skoro 20 let se změnila akorát barva, dřív to bylo zelené. Vůbec mi to v lednici nechybí.
FERYACT

#7 Příspěvek od FERYACT »

Lesano.Víka na Vaxy praskají.Já patřím k těm dříve narozeným, kteří nic neměli ale uměli improvizovat.Nádobka se vyfoukla a prasklé místo se na několikrát přelilo Chemoprénem.Ten vsákne do spáry a protože nikdy nestuhne vydrží to léta.Vaxuje se téměř denně.
lesana87

#8 Příspěvek od lesana87 »

No já sice patřím k těm později narozeným přesto také improvizovat umím, ale některé věci prostě mít nemusím. Radši mám šunku oschlou z papíru, než osliznutou z vacsy. :D
Tenkrát nám paní ukazovala, jakou má ta pumpička obrovskou sílu, vycucla s ní PETku a ta se úplně zmuchlala. Já jsem vzala druhou PETku a vyucla jí pusou, že se taky zmuchlala. Přesto to naši koupili. Jestli si dobře pamatuju, tak pumpička měla indikaci velikosti "vakua" na stejném principu, jako byla indikace plného sáčku ve vysavači - pístek s pružinkou v průhledném okénku. Časem se ten ošoupaný pístek začal zasekávat. Ale ta velikost "vakua" se opravdu dala poznat po sluchu, prostě když pumpička už nemohla, tak to bylo dost. :D
FERYACT

#9 Příspěvek od FERYACT »

Lesano:Šunku v papírku sním dříve než začne osychat.Jak jsem psal ve svém prvotním příspěvku jde mi o indikaci vakua.Nebudu vývěvu rozdělávat
jen tak.Nová stojí 8kK.Jsou zkušenosti z faktem, že oprava může být koncem života zařízení nejsou li informace.
tomasjedno

#10 Příspěvek od tomasjedno »

Tak jsem se na příslušných propagačních stránkách dozvěděl, že zavacsysované požraviny vydrží až 5x déle než normálně v ledničce. Hlavním působitelem tohoto zázraku má být nedostatek kyselíku v uzavřeném prostoru.
Nevím, jestli někdo dotyčným pánům či paním prozradil, že Clostridium Botulinum je anaerobní, a že tedy skladovat něco takto 5x déle je docela riskantní.
tomasjedno

#11 Příspěvek od tomasjedno »

FERYACT píše: jde mi o indikaci vakua...
Tož si v drogerii nakup hygienicky balené nafukovací balonky, a když takový zavážeš na uzel a dáš do té krabice, tak ti bude indikovat vakuum trvale, nejen během čerpání :D
lesana87

#12 Příspěvek od lesana87 »

A když ten balonek vyplní celý volný prostor v krabici a začne lézt ventilkem ven, tak to je právě to správné vaccsuum, které ty bakterie roztrhá na cucky, nepřežije ani jedna. :)
tomasjedno

#13 Příspěvek od tomasjedno »

Tož pak už jen zbývá pustit tam vhodného mrchožrouta (Bacteriofagus Himalayensis), aby po nich ten bordel uklidil :lol:
FERYACT

#14 Příspěvek od FERYACT »

Lesano.Divíš se že na tebe kdekdo útočí.Nepoužíváš sice neslušných slov, ale místo rady se snažíš kdekoho a kdeco zesměšňovat.Prostě nevyzrálost.
Artaban001

#15 Příspěvek od Artaban001 »

Tady ty "vyvěvy" jsou jen obyčejný odstředivý ventilátory, kterýma se fučí lehátka. To už podle mě větší podtlak dělá ejektor v hajzlu (EVAC - TRAIN).
pokud jde o indikaci vakua, je to nějaký průhybná membrána, který působí na nějaký mikrospínač, což není problém doma zrealizovat. A k tomu chemoprénu - mám dojem, že není vhodný pro potravinářské účely a zvláť jeho výpary při podtlaku mohou chuť masa znehodnotit..
Zamčeno

Zpět na „Poradna“