Co vy na W10 a jeho aktivity ?
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
Ten dotyčný tam nacpal do hosts na routeru celý seznam adres, který je tam zmíněný a o jeho vysoké profesionalitě svědčí i to, že tam nacpal i IP adresy, které hosts nepřesměruje.
Edit: Z toho tvého doplnění je snad patrno, že nakrmili hosts tabulku adresama, kterou teda Win10 neignorují.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- Artaban001
Win10, Ubuntu, Mint a originál win10.
U linuxových variant mi vadí záseky, které se dají řešit pouze tvrdým vypnutím PC. U mintu mi to udělal prohlížeč fotek a u Ubuntu Ki-cad.
Z toho Win10 jsem tu měl 2X.
Poprvé jsem si je tam nechal pustit dobrovolně, podruhé jsem neuhlídal aktualizaci, která ten přechod má na svědomí. Teď mám zpět WIN7.
Nebudu řešit, co mi dělával win10 za zády, protože, jak jsem psal, nemám v PC svoje soubory, jen systém. Ostatní hrnu na externí USB disk. V počítači mám pouze tovární aplikace, svoje pouze open source, nebo freeware.
(Libre office, powerpoint viewer, a VLC player..)
Windows 10 se mi občas podivně sekal. Nešla například otevírat nabídka "start" - jen pravým tlačítkem myši, takže to mělo 7-mičkovej vzhled. Taktéž ovládací panely. Dokonce při tomhle hapru se mi odkryla možnost jít do biosu, nebo Boot menu, do kterýho mě desítky nepustily, protože se podle mě po vypnutí PC "speciálně uspaly" proto ten PC startoval rychleji (při nastartování WIN10 do tohohle dojebanýho stavu se objevilo to logo výrobce v kterým se dá do toho nastavení vlézt - asi za to mohla nějaká ta aktualizace aktualizace)
Zvukovka mi začala fungovat, až když jsem zapojil a odpojil sluchátka
(špatný ovladač - teď mi funguje bez problému).
Le_Ze píše:To odesilaní těch kravin by měla vyřešit utilitka Destroy Windows 10 Spying, ne?
Jukni do hosts (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts), jestli tam nemáš také IP adresy (mezi name serverama).
To z MDL umí plno věcí odinstalovat, což je patrno z obrázku, že např. keylogger je pryč.
- Přílohy
-
keylogger.png- (30.58 KiB) Staženo 62 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
1 klik.
https://github.com/Nummer/Destroy-Windo ... g/releases
- serviceman
Tady jde o to, že ty tvrdíš na třetí stránce tohle
serviceman píše: Hosts.bat zablokuje vybrané adresy zápisem do souboru C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (W10 host file nepoužívají, je proto třeba tyto adresy zablokovat v routeru anebo firewalu - jsou v seznamu hostlist.
přitom hosts ve Win10 normálně funguje. To jsem tam naspal a xsc tvrdí, že se hosts obchází, což já nesdílím a chtělo by to relevantní článek, než odkazy na nějaké výkřiky z různých fór. Pokud vezmu v potaz, že se tady objevilo více projektů k telemetrii a ve všech se používá hosts, tak těžko tvrdit něco jiného.
Edit: Jestli Win10 přistupují přímo k nějaké IP, tak můj názor je, že si ji prvně lízne přes DNS.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA