Vývěva /VACSY/
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001
forbidden píše:... Jediná dobrá věc na vakuování je podle mě, když je to v igelitu, vycucne se vzduch a igelit všude těsně přilne. Pak to má nějakej význam, v nádobě podle mě ne. Nebo jaký máš praktický zkušenosti s používáním té nádoby?
Kdysi jsem opravoval svářečku igelitu z primitivním ventilátorkem na vyčerpání vzduchu. Ani neměl dozadu zahnutý lopatky, jako má třeba fukar na lehátka, nebo vysavač na baterie. kdyby se podařilo dosáhnout toho, že by igelit pevně obalil produkt, tak by to nějaký význam mělo, ale pokud vyčerpám vzduch z nějaké nádoby na třeba -0.5 Pa (nevím, kolik největší podtlak udělá jednoduchý odstředivý ventilátor a nebo odstředivý rychloběžný ventilátor s dozadu zahnutýma lopatkama a z rozváděcím kolem, co obsahují pouze vysavače).., tak je to v podstatě o ničem. ten vzduch tam bude stále. To už je to lepší zaplynovat dusíkem, nebo jiným inertním plynem.
A kutilmile - nelituju tě
forbidden píše:Nedávno jsme koupili takovou vakuovou nádobu s ruční "pumpičkou". Stálo to jen pár korun, ale "vakuum" udrží dost dlouho. Zkoušel jsem jakej to bude mít vliv na potraviny v nádobě a zjistil jsem, že žádnej, nebo nepozorovatelnej. Jediná dobrá věc na vakuování je podle mě, když je to v igelitu, vycucne se vzduch a igelit všude těsně přilne. Pak to má nějakej význam, v nádobě podle mě ne. Nebo jaký máš praktický zkušenosti s používáním té nádoby?
Vyzkoušej jaký to bude mít vliv při marinování masa. Ten podtlak způsobí to, že marináda si "vleze" víc do hloubky masa. Navíc to marinování nemusí trvat díky podtlaku tak dlouho.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
Ponecháváme si svá stanoviska a v míru se rozcházíme.