komunikace se SIM900??
Moderátor: Moderátoři
rohy píše:co s tym,autor prispevkuako dopdol so svojim modulom??
Autor příspěvku byl nějakou dobu pryč... taky mi nejde se přihlásit, právě jsem sem chtěl psát dotaz...
Když to zapnu a zavolám na modul, tak se dozvím, že se volanému nelze dovolat (prostě nepřipojeno),
když chci volat z modulu, tak mi odepisuje ERROR (nebo pak ještě jednu hlášku, ale ta je zřejmě způsobena špatným zápisem čísla)
Vůbec nevím, jak to vyřešit...
Matně si vzpoínám, že jsem v datasheetu našel příkaz, kterým se daly vypsat (asi) všichni operátoři, které modul podporuje (teoreticky to zní jako nesmysl, ale když jsem to zkoušel, vychrlilo to fakt neskutečný množství operátorů s informacema, vypadalo to celkem věrně...
...ale na nič českýho (ani moc z Evropy) jsem tam nenarazil...
tak nevím, třeba to chce flashnout iinej firmware, to jsem někde taky viděl, zřejmě to nebylo bezdůvodně...
Během víkendu zabojuju a pošlu další info...
SIM900A model je uzamčena pro tyto regiony:
Čína
Indie
Singapur
Malajsie
Thajsko
Indonésie
Kambodža
Vietnam
Laos
Barma
Brunej
Filipíny
Východní Timor
gmike píše:Ano, je to tak, řešil jsem to před časem se stejným modulem. Je potřeba přehrát FW. Nahrál jsem tem nějaký FW z verze SIM900 (bez A, nějaká starší verze, nejnovější myslím že taky nejela) a začlo to chodit. K aktualizaci je potřeba nějaká utilita a sériová linka, spolu s FW a návodem najít a stáhnout, případně pokud bude zájem tak pošlu.
Dík z info,
můj problém je ten, že můj modul měl firmware Revision1137B13SIM900A32_ST
(zjišťuje se příkazem AT+CGMR),
=> Pro verzi 32 jsu jen omezené možnosti
1137B13SIM900A32_ST
- původní fw
1137B11SIM900A32_ST
- vyzkoušeno, závada zůstává
113B13SIM900M64_ST (verze 64 zřejmě ani nemůže fungovat)
-v itervalu 1s se resetuje (posílá hex řetězec jako při startu)
1137B09SIM900B32_ST
- OK !! Při zavolání zhasne LEDka, která je mezi SIM900 a SIMkartou, LED vedle antény pořád stejně bliká.
Použil jsem SIMCOM SIM900 Customer Flash Loader V1.01,
Postup:
1) Spustit program, vybrat správný firmware (subor s příponou .cla)
2) Přijit GSM modul na +5V a do PC (s ttl nebo RS232)
3) V programu zvolit správný COM port
4) Stisknout START
5) Pár sekund počkat, na sekundu odpojit napájení
6) Probíhá nahrávání nového firmwaru (cca 5 minut)
7) Program vypíše: "Write the signed bit succesfully!" "Download done" =>povedlo se
Velký soubor firmvare pro verze 64 je zde:
http://dostmuhammad.com/sim900-firmware ... -appnotes/
(Není zde ale verze, kterou jsem využil já!! )
Program SIM Customer Flash Loader a zmiňovaný firmware pošlu na vyžádání.
rohy píše:tak,mne to už tiež funguje.naštastie mal som 64-ST firmware a flash bol na najnovsi /ktory som našiel/.Mam ale jeden problemik,teraz to napajam 5V cez ten biely konektor,to je OK.Chcem to ale napajat LI-POL baterkou,skušal som ju pripojit na ten 6 pinovy konektor na piny GND a VCC,ale ani to nepipne
Na šestipinovém konektoru je jen nějaké napájení procesoru... (VCCMCU),
pokud nepotřebuješ hlídat podvybití baterky, tak si kup třeba stbilizátor LP2950 5V
(případně nějaký čínský modul DC-DC step-down měniče)
Původní FW 1137B11SIM900A64_ST, pořád psalo +CPIN: PH-NET PIN a nešlo nic dělat.
Nahrál jsem tam 1137B13SIM900M64_ST určený pro SIM900M (v předchozím příspěvku jsem psal, že to bylo pro SIM900, nepamatoval jsem si to přesně) a začalo to chodit. Vyzkoušel jsem víc FW, když konečně tento fungoval tak jsem to už přestal řešit. Zkoušel jsem ale jenom pomocí terminálu zavolat a sms, zatím na to nebyl čas. Pak jsem měl někdy problém při přihlašování s filtrací napájení, ale za to skoro určitě můžou proudové špičky ve spojení s nepájivým polem a slabými kondenzátory. Myslím, že když jsem tam dal pořádný elektrolyt, tak to přestalo.
gmike píše:Tak jsem se díval na můj použitý FW a bylo to takto.
Původní FW 1137B11SIM900A64_ST, pořád psalo +CPIN: PH-NET PIN a nešlo nic dělat.
Nahrál jsem tam 1137B13SIM900M64_ST určený pro SIM900M (v předchozím příspěvku jsem psal, že to bylo pro SIM900, nepamatoval jsem si to přesně) a začalo to chodit. Vyzkoušel jsem víc FW, když konečně tento fungoval tak jsem to už přestal řešit. Zkoušel jsem ale jenom pomocí terminálu zavolat a sms, zatím na to nebyl čas. Pak jsem měl někdy problém při přihlašování s filtrací napájení, ale za to skoro určitě můžou proudové špičky ve spojení s nepájivým polem a slabými kondenzátory. Myslím, že když jsem tam dal pořádný elektrolyt, tak to přestalo.
Mám to připojené na mikroampérmetr...a jsou tam fakt dost skoky..hlavně při klasickém stand-by režimu....pořád to skáče....35mA-90mA...uvažoval jsem o odstranění LEDek, ale nakonec radši přidám kondenzátory...
VCC4 ------ DC3.5--4.5 vstup pre litiovu baterku DOPORUČENE pre trvale napajanie.
Len neviem kde je ten VCC4!
Ten VCC5 by mal byt od toho VCC4 oddeleny len diodou,kde vznika ubytok napetia okolo 0,5V
- pocitujlasku
pirat077 píše:pořád to skáče....35mA-90mA...uvažoval jsem o odstranění LEDek, ale nakonec radši přidám kondenzátory...
To nebudu Ledky, ten modul pravidelne vysiela do siete, ze je online, preto tie pravidelne skoky.
Mal som podobny modul, a tiez mal take skoky aj bez lediek.
- pocitujlasku