Adata Superior SH93
Moderátor: Moderátoři
Adata Superior SH93
Netuším, zda to je diskem a nebo STB. Nemáte s tím někdo jakoukoliv zkušenost?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Už to nijak neřeším, hlášku vypnu a je zase na 30-60min pokoj.
Chtěl jsem futrál rozebrat a disk zkusit přes SATA, pokud ji má standard vyvedenou ale disk se chlubí že je voděodolnej, takže kromě pidiusb se špuntíkem do něj nikde žádná díra není. Asi je zalepenej.
Včera jsem dal Low Level Format, prošel bez chyby. Přes noc HD tune, taky prošel. Kabelem to nebude, je to 15 cm voštěr, na PC disk přes něj chodí i když zuřivě vystavuje.
Ten tip na zdroj STB zkusím, ale už to jednou dělalo před rokem a pomohlo naformátování. Teď se to projevilo najednou, spíš to vypadalo na disk.
to Achab: Jenže mě se to po hlášce kousne, disk bliká ledka a STB zjevně čeká na data. Takže řešit to musím...
Jdu na ty kondy.
Díky za tipy.
Plat prtný, chová se to naprosto stejně. Nahrávání proběhne v pořádku, na PC jde soubor zkopírovat a jeho délka odpovídá době nahrávání. Bohužel to neumí žádný přehrávač zobrazit. V menu STB jsou nahrané pořady vidět, ale jakmile některý vyberu k přehrávání, tak se HDD rozbliká a nic se neděje. Při tom blikání je na USB štekru disku přesně 5V, oscilem se ani nehne. Zkusil jsem STB na tovární nastavení a stále stejný.
Čistím si 30GB 2,5" jinej disk, co se bude dít s ním a pak ještě můžu zkusit 8GB flash. Jestli to nepůjde ani s nima, je STB šrot jen na koukání. Docela mě to štve, je to dvoutuner co umí nahrávat najednou 2 programy a ještě se koukat na nahraný záznam na disku. Obávám se, že nic takovýho už dnes v prodeji není. Ach jo, já snad budu muset koupit máti nějakou LCD s nahráváním....
edit: se starým 30GB USB2 exterňákem to chodí naprosto bez problémů. HDD je dokonce ještě IDE a má natočíno v notebooku tisíce hodin.
Zkoušel jsem taky USB flash 8GB. Jak se zastrčí, tak začne obraz z STB různě kostičkovat jak při slabým signálu.
Zkusím oslovit Evolveo, co by doporučili za současnej disk....
Zkoušel jsem na Toshibě i Adata hledat nějaký test na tenhle HDD ale oba jako kdyby to nikdy nevyráběli.
to xsc: zkusil jsem Speedfan a USB disky vůbec nehledá.
HDD Guardian ho taky nenajde, pokud dám Rescan External device tak se ledka na disku rozbliká ale nic se nenajde. Pokud dám USB flash Kingstone 16GB, tak se to chová stejně, zabliká a nic se nenajde. Ani ten 30GB disk, co
chodí s Evolve bez problémů se Guardianem nenajde.
Na HD Tune se Health taky na žádným USB HDD nezobrazí, jen na interních.
Zajímavý taky je, že ta nechodivá 500GB má rychlost 29MB/s a stará chodivá 30GB má přenos jen 16MB/s a přitom stíhá nahrávat 2 programy ze dvou multiplexů a ještě se dívat na nahraný program na disku a vůbec nepindá že rychlost zařízení je nízká jako ta dvojnásobně rychlá 500GB. když ještě chodila.
xsc píše:A co ten chkdsk, našel něco?
Ani ťuk! Bez jedinný chyby. Ta guma jde prý z futrálu otrhat a disk vykuchat. Tak to zkusím. Pokud ho domrvím, můžu koupit za 300 novej rámeček s USB3 a použít na back u PC. Mělo by to jít skoro 4x rychlejc než třeba Seagete Disk Agent co jsem měl. A propo, USB3 rámečky podporují SATA1- SATA3. Je správná moje úvaha že i se SATA2 půjde USB3 na maximum, nemusí být SATA3 disk?
pepik9 píše:Protože asi nevíš, jaký konkrétní disk je v tom futrálu od Adata, může být, že ten disk potřebuje k chodu víc proudu než ostatní, které jsi zkoušel. A zdroj v DVB-T přijímači po pěti letech už nemusí dávat tolik jako nový (zvlnění).
Ale vím co to je ve futrálu za disk, vždyť jsem to sem psal 7.9. že to je SATA 300 Toshiba MK5059 GSXP. A taky jsem psal, že jsem zdrojový elyty vyměnil za low ESR a dokonce větší kapacitu. USB je napájený z rozvodu 5.2V přes odpor 0R1 a za ním je elyt 220M. Já tam dal 680M. Při záznamu na disk je na USB 5 - 5,05V a na oscilu je rovný. Při čtení to samý, ale disk nečte. Ještě jsem zkusil zatížit USB proudem a dá při 4,95V 1.8A. Až teprve na 2A zdroj vypne. V tomhe to rozhodně není.
Půjde na maximum, co dá disk. Přenosová rychlost SATA2 je 3Gb/s, SATA3 6Gb/s. USB2 dá max 40MB/s. USB3 max 5Gb/s. Vše jsou to teoretické hodnoty. Vzhledem k tomu, že samotný disk dá max 100MB/s, nebude rychlost SATA nijak limitující. Je dobré, aby řadič podporoval UASP - rychlejší režim přenosu USB3.Celeron píše:Je správná moje úvaha že i se SATA2 půjde USB3 na maximum, nemusí být SATA3 disk?