Detekce proudu
Moderátor: Moderátoři
V nějakém starším AR byl zveřejněný ampérmetr do auta, který jako snímací odpor používal přímo vodič, který jde od baterky snad do alternátoru? Bočník by tedy ani nebyl potřeba.
- Artaban001
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nevýhoda je, že na výstupu byl KO, takže neumí spojitý měření.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Nejjednodušší řešení mi připadá s tím U jádrem a jazýčkovým kontaktem.Zároveň si říkám -to by mohlo stačit rovný jádro a co použít místo jazýčkovýho kontaktu Hall ? Co je spolehlivější a má větší životnost (opravitelnost) ?
Další co mě napadlo s tím bočníkem - nedalo by se použít zapojení OZ jako diferenční zesilovač ?
Ona tam je větší tlumivka -zkusit využít magnetizmu a snímat hallem(v nouzi jazýčkový kontakt) ?
- weed_smoker
Jak tak na to koukám bude asi opravdu nejjednodušším řešením cívka s několika závitama a jazýčkový spínač nebo HALL.Otázkou je pro mě kolik závitů bude stačit.
Current sense via the field current - not real accurate but good enough. My experience with different welders is the current setting is approximate any way. 120A on one machine acts differently than 120A on another.
Nikde ale nevidím, jak tam má ten field current skutečně řešené.
Diferenční zesilovač má nastavený na A=66. Potom pro 1.5A na R9=0.01 dá 1V na výstupu OZ.
Pozn. BTW má pěkně řešené optické oddělení snímání napětí. Opravdu je to borec.
frpr666 píše:...
Pozn. BTW má pěkně řešené optické oddělení snímání napětí. Opravdu je to borec.
Kazí si elektrickou pevnost mezi vstupem a výstupem tím, že tyto potenciály visí na sousedních pinech pouzdra DIL. Spíš se to řeší dvěmi samostatnými pouzdry optronů, ale ty je zas třeba párovat na shodu parametrů.