Zvuková signalizácia prítomnosti 230V
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
http://www.cezdistribuce.cz/cs/technicky-dispecink/hromadne-dalkove-ovladani.html
No ale jak jsem psal výše. Rozvodnýmu podniku je celkem putna, co si pověsíš na povelový vodič, co Ti ovládá stykač bojleru - důležitý je jej nepřetížit. Primární funkcí je totiž přepínání počítadel na elektroměru. Takže když si zásuvkový obvod třeba pro pračku spínáš dostatečně dimenzovaným stykačem, tak riskuješ jen maximálně rachot, co takový stykač dělá, když je starej a opotřebovanej. (předpokládám, že to dělá někdo, kdo neohrozí bezpečnost chybnou montáží)
Michal22 píše:p32- a k čemu jsou teda podle tebe ty relata v HDO?
Mě se neptej, já chtěl jen z něho vytáhnout, co tam vlastně mají a chtějí. A to napsal potom, že vše už mají, ale chtějí jen změnit způsob indikace.
Já osobně bych si na pračku a podobné věci pro zapnutí v nízkém tarifu udělal něco, co mi tu nastavenou pračku zapne. Jinak bych dal indikaci ledkou, která by po dobu nízkého tarifu svítila a někde bych dal ceduli s časem spínání do nízkého tarifu. Zvukovou indikaci bych dal jen na zapnutí NT a s vypínačem, pokud by to časem vadilo.
Nastavená pračka by mohla začít prát a hlavně ohřívat vodu v nízkém tarifu i bez přítomnosti majitele.
-
petrfilipi
Bohužel spínanou zásuvkou lze zapnout jen pračku s mechanickým programátorem, který se roztočí a zastaví buď po dokončení cyklu nebo s přepnutím na vysoký tarif. Po dalším sepnutí nízkého tarifu svůj cyklus dokončí. Otázkou je, kolik takových praček ještě mezi lidmi běhá...
Elektronický programátor vyžaduje stisk tlačítka start. Jestli si po vypnutí zapamatuje, kde přestal, tak to v naprosté většině případů ne. Vypadl proud, programátor se vynuloval a je nutné program znovu spustit tlačítkem START.