kokun [size=75]v út srpen 18, 2015 9:34 am[/size] píše:Tak konečně zapršelo "na lepší časy" - po 3 měsících!
Až na to, že už je sezóna za polovinou a ještě stále nic neroste - snad až po těchto deštích, takže až tak koncem měsíce, spíše až na začátku září.
Tak prognóza se vyplnila - už začaly růst i u nás.
Už v NE jeden známý "hlásil", že donesl a hodně. A v PO a UT "hlásili" i další.
Já jsem se vypravil až dnes - ještě včera byly u nás tropy (přes 30°C) a navíc jsem ani neměl čas. Zato dnes jsem si ho udělal s tím, že vyrazím do březin (onen známý chodívá výhradně tam). Ještě jsem to ale chtěl "prolítnout" přes bukovinu.
Vyrazil jsem ráno před šestou (po ránu bylo ještě docela teplo, kolem 20, takže docela příjemně a ani později teplota nešla o nic víc nahoru - takže ideální počasí).
Dopadlo to nakonec tak, že do březin jsem ani nedošel - košík i tašku jsem "naplnil" už v té bukovině. Na počet jich bylo něco přes 100 kousků (asi 110, ale úplně přesně jsem to nespočítal), no uloženy na pleších z trouby to vydalo na 4 plechy.
Ty dva dny soustavného deštíku způsobily, že se podhoubí zvetilo, zapařilo a mohly vyrůst. Ale nové vedra přes tento víkend (od PA do včerejška-UT) hříbky ale tak vysušily, že mají hlavičky pořádně popraskané (pokud se mně podaří vložit foto, tak sami uvidíte).
Mám to nafoceno, ale dnes jsem měl do večera takový frmol, že jsem nestíhal ani čištění hřibů (to bude dnes do noci a pokračování ještě ráno).
Snad mně to ráno syn přetáhne do kompu a upraví, abych to sem mohl přiložit.
EDIT:
Tak konečně přikládám slíbené snímky.