Dokumentace k UZ pračce Tesla UC405 BJ1

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Dokumentace k UZ pračce Tesla UC405 BJ1

#1 Příspěvek od Celeron »

Vážení, nemáte někdo, nebo nevíte kde stáhnout dokumentaci na UC405? Je to Teslácká šedomodrá 1,5l pračka z 80 let. Na netu ani ťuk.
Opravit šla celkem bez problémů ale protože se musely měnit rozpraskaný houňousové v rezonančních obvodech měniče, tak se musí naladit na odbočkách trafa a posunem feritovýho EI jádra celý systém myčky do rezonance. V doku je to popsaný...
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
luckinno

#2 Příspěvek od luckinno »

Prosímťa máš ešte ten ultrazvuk? Potrebujem súrne pomôcť s jedným kondenzátorom.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Nemám, už si ho majitel odnesl. Co máš špatnýho filtrační, nebo ty dva hovňousy v rezonančním obvodu měniče? Doku jsem nesehnal...
Jirka

luckinno

#4 Příspěvek od luckinno »

Odtrhol sa kondenzátor z plošáku a potrebujem vedieť ako ho dam mám dať. Ktorú nožičku kam pichnúť. Vieš mi s tým poradiť? Kondenzátor má 5 nožičiek a z toho sú dve rovnako dlhé, potom ďalšie dve sú rovnako dlhé a jedna je inak farebne odlíšená.

Takto to vyzerá
http://www.imgup.cz/image/xdX
http://www.imgup.cz/image/xdg
http://www.imgup.cz/image/xdh
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

To co držíš v ruce je odrušovací filtr. Dráty jsou, zelená zem (žlutozelený) a ty černý musíš vyměřit. Dva a dva by měly vést každý přes jednu vnitřní cívku 10uH. Takže ta jedna cívka je průchozí pro fázi a druhá pro N. Pak je vevnitř mezi dvěma černejma kondík 100N/250AC a zároveň 2 kondíky 2N5 proti zelenýmu. Jestli máš možnost přeměř ty kondy a cívky filtru.
Takže musíš jet po síťovým příbodu a nalézt, kam to připojit. Bude to někde v pravý části první fotky. Kde jsi ten filtr našel odpadlý? Pod spodním víkem? To je nějaký divný, je nahoře nad plošákem, dolů by propadnout nemohl. Vyndej plošák a nafoť součástky. Nejsem si jist, ale je tam potisk součástek. Asi se v tom už někdo vrtal, možná že je filtr vadnej a někdo ho vyřadil a nebo tam je novej.

Ty očíslovaný vývody s tímhle filtrem nemají nic společnýho!!! Jsou to odbočky rezonančního trafa pro piezoměnič. Protože ty pieza měly dost velkej rozptyl parametrů a záleželo i na konstrukci vany, ve výrobě to naladili na největší kmitání.
Jirka

Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Čirou náhodou tu dokumentaci, nebo aspoň stručný postup, jak to naladit/seřídit po opravě náhodou někdo nemá?

Jak je to u této pračky s množstvím kapaliny ve vaničce, je to nějak kritické?
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Dokumentaci jsem od tý doby nesehnal, tedy spíš nesháněl.
Na hladinu to až tak kritický nebylo, půl cm pod nebo nad šipku bylo celkem vuřt.
Asi bych to naladil na odbočkách na nejvyšší napětí na měniči s nalitou vodou k šipce. Jak to tam bylo s laděním feritovýho trafa si už nepamatuju, je to skoro 10 let co jsem se v ní hrabal.
Jirka

Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

Přistály u mne 2 kusy těchto praček a koukám, že svitkové kondy jsou naprosto různých hodnot. Bohužel se v jedné už někdo vrtal :-(.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
ferdislav

#9 Příspěvek od ferdislav »

Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“