Koupím zásobník do startovací pistole Slavia
Moderátor: Moderátoři
ZdenekHQ píše:Měl jsem za to, že do 3D se používá ABS, což je poměrně houževnatej plast.
ABS je akrylonitril-butadien-styren kopolymer, slangově se mu říká "rázuvzdornej polystyrén", ale prostě ani ten bych na poplašňák nepoužil. Možná kdybych potřeboval nutně odpálit jedinou ránu - na opakování ale určo ne - tam totiž hrozí, že ten nosník patronek praskne a kousky samotný nábojky někdy i s kouskama toho nosníčku vyletí ven (do stran). Aspoň kdyby hnilík, mosaz, ale klasika standart ocel bude nejjistější - přeci jen to má za úkol udržet bezpečnost uživatele, v těch nábojkách je třaskavina, sice jen v množství "téměř nepatrným", ale k urychlení prípadný střepiny na energii dostačující k poranění bohatě stačí - kurde dyk i když se (ilegálně samozřejmě) navrtá blbá vzduchovka a za diabolu se dá poplašňák, tak ta diabola prosekne půlcoulový šalovací prkno jako prd...!!! Neřeknu kdyby ten díl byl "vytisknutej" z nějakýho polyamidu plněnýho mletým sklem (SilamidGF, Ultradur, Durethan a pod) což jsou jinak asi nejhouževnatější plasty, ale ani tak bych na to nespoléhal jako na trvalý řešení ...1N4148 píše:Měl jsi už něco vytištěného v ruce? Já teda jo, a musím říct, že ten plast byl překvapivě tvrdý. Bylo to myslím ABS. Kdyby to mělo pevnost jako lidská kůže, nedaly by se z toho dělat třeba funkční ozubené převody.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A pružnost/houževnatost může být v některých případech spíš výhoda.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
petrfilipi
vasilceral píše:Já jsem z Hradce, ty asi z Čech. Někde se mi válí, podívám se.Ahoj.
To bys byl hodný. Pokud jsi z Hradce Králové, tak to nemám daleko.
Edit: Já sice mám soustružnáka, frézaře a největšího světového všeuměla v jedné osobě, ale nechci ho zaměstnávat věcí, kterou mohu koupit.
Petr Filipi