Tesla Color 439
Moderátor: Moderátoři
Tesla Color 439
Re: Tesla Color 439
Tino píše:Mame tento telkac uz vyse 16 rokov, az na par oprav celkom spolahlivy. Vcera sa vsak obraz zúžil do vodorovnej čiary a zozadu trosku začmudilo. Co tam asi tak moze byt pokazene? Oplati sa to vobec este nechat opravovat? Diky za rady
Pokud je tam TDA tak je vadny. POKUD MDA, tak pouze STUDENAKY!!!!!!!!!!!
kondik píše:Nemas co zkazit daj tam podobny 100nF (ak nemas mozes pouzit od 47nF do 220nF hodnota nie je kriticka), potom vymen poistku co napaja vertikal (otvor zdroj a v sekundarnej casti su tri poistky, bude to jedna z dvojice co su po lavej strane, meranim zistis, alebo pohladom). Nemas co zkazit, vela uspechov.
Jave: toto som prilis nepochopil:
Pokud je tam TDA tak je vadny. POKUD MDA, tak pouze STUDENAKY!!!!!!!!!!!
Viem ze ochadzali skor MDA ako TDA.... Ako to myslis?
MDA jsem v porovnani s TDA menil daleko mene. Vzdy stacilo odendat chladic, odsat cely IO, znovu zaletovat a chladic podlozit tak aby nepnul a bylo po vade. S TDA jsem co do poruchy mel vetsi potize, ale je pravda, ze jsem tuto TV delal naposled cca pred 3 lety. Lidi to spise vyhazuji
kondik píše:Ja som este TDA nemenil, vzdy len MDA a nie vzdy je to len o studenakoch (tak 20%). Cize vecsinou musi ist novy, ta prerabka potom na TDA je trosku pracna, ale co uz.
Mel jsi asi vetsi stesti. Prit se urcite nechci. Pred cca 10 lety jsem na externich opravach udelal tech TV v desitkach kusu a tak jsem pouze psal co jsem vypozoroval
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz