Nukleární námořní majáky
Moderátor: Moderátoři
A proč se po tom vlastně pídíš, podle nicku jsem si myslel, že zdroj energie máš už dávno vyřešenej.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Habesan píše:Protože zasunutím regulačních tyčí dojde k vývinu radioaktivního Xenonu s poločasem 12 hodin, takže reaktor svůj výkon naopak zvýší.
Si děláš prdel nebo jsi to myslel vážně?
- Artaban001
Každopádně zde se začalo tím, že na mnohých místech bývalýho Sovětského svazu jsou svým způsobem "poházený" radioizotopový zdroje, které jsou kolikrát vyrabovaný kovokopy (dobrý den, mám tu na odevzdání nějaký materiál, je to nějaký horký zboží. Mám od toho popálený ruce a není mi nějak dobře
- Artaban001
No a ten grafiťák se jim při tom stranickým vedoucím nařízeným hokus-pokusu přehřál, hlavní palivový články se zdeformovaly, potrhaly žárový trubky na vodu/páru a dovnitř nádoby se dostala pára - ta se pak lokálně přehřála a utrhla dekl od tlakový nádoby. Od přehřátýho rozžhavenýho grafitu se pára rozložila na kyslík a vodík a směs buchla podruhý - to sestřelilo z vršku stavby původní velín čtvrtýho bloku. No a jak do nádoby na ten rozžhavenej grafit, což není nic jinýho než uhlík, vlítnul vzduch, tak to všecko i s uranovo-plutoniovou směsí chytlo plamenem - tím byl způsobenej nejhorší únik radiace, protože bez požáru by jak grafit, tak uran neměly jak uniknout ven - v podobě kysličníků hnanejch horkem z vohně jim to šlo samo ...
A kutilmile - nelituju tě