Nejen v rusku
Moderátor: Moderátoři
Nejen v rusku
A kutilmile - nelituju tě
To jsou auta, který pojišťovna označí jako totálku - takže se ofiko šrotujou.
Tohle není pravda, auta co jsou označený jako totálka se i dále prodávají jako ojetina. Pokud je budoucí majitel (obvykle vrakoviště) nehodlá provozovat/prodat dále, tak je možno je oficiálně vyřadit z evidence bez dalších poplatků (přepis, ekodaň) za předpokladu že dodá to potvrzení o ekolikvidaci. Jinak jde stále o dále prodejnou ojetinu a často se tak děje.
Víš co to je "ofiko šrotujou" ?Ondra2 píše:To jsou auta, který pojišťovna označí jako totálku - takže se ofiko šrotujou.
Tohle není pravda, auta co jsou označený jako totálka se i dále prodávají jako ojetina. Pokud je budoucí majitel (obvykle vrakoviště) nehodlá provozovat/prodat dále, tak je možno je oficiálně vyřadit z evidence bez dalších poplatků (přepis, ekodaň) za předpokladu že dodá to potvrzení o ekolikvidaci. Jinak jde stále o dále prodejnou ojetinu a často se tak děje.
To je právě tohle - oficiálně je auto zrušený a odepsaný, pojišťovna ho vede jako totální škodu. Ale evidenčně = pro státní správu neboli evidenci vozidel existuje dokud ho z tý evidence nevyřadí evidenční ouřad - a kolik kastlí, motorů nebo náprav na ty papíry mezitím odjezdí nikoho nezajímá... To by nejdřív musela pojišťovna mít pravomoc požadovat takový zrušený auto opravdu fyzicky ELIMINOVAT - to znamená opravdu fyzicky rozpálit na kusy i vyřadit z evidence jeho papíry, POKUD UHRADILA TOTÁLNÍ ŠKODU. Zatím se to neděje a až na výjimky to nikoho nezajímá...
A navíc - celá ta fotoreportáž je z RUSKA... Tam mají jiný zákony, svoje - a každej, kdo tam na to má, si vyhlašuje TY SVOJE...
- Artaban001
EKKAR píše:To je právě tohle - oficiálně je auto zrušený a odepsaný, pojišťovna ho vede jako totální škodu.
No aspoň u nás nemá "totální škoda" nic společného se šrotováním, rušením či odepsáním. Sám jsem měl totální škodu na autě, kdy mě naboural pojištěnec ČPP. Opravil jsem si sám=levněji než škoda vyčíslená pojišťovnou a o rok později mě na parkovišti škráblo auto pojištěnce Kooperativy (stejná firma jako ČPP). Pojišťovna s dalším hrazením na totálku neměla problém. Totální škoda může být i prasklé sklo čelní sklo na Favoritu, stejně jako nemusí být totálka rozmlácené auto až po motor, pokud je měsíc staré. Jde jenom o to, co se vyplatí opravovat. Totální škoda neznamená, že částka vyplacená pojišťovnou je rovna odhadní ceně vozu před nehodou, ale to že cena opravy hodnotu převyšuje. U totálky pojišťovna platí tolik, kolik je hodnota vozidla před nehodou mínus tolik, co za to nabídne vrakoviště v aukci.
- monterjirka
Před několika málo léty jsem se nevešel na silnici, protože protijedoucí auto jelo "prostředkem", uražené zrcátko, lehce promačklé a odřené přední i zadní dveře a zadní blatník.
Roomster 3 roky starý, leasing, bez pár korun 50 tisíc za opravu v autorizovaném servisu.
Ale co se tejče tý vochcávky, radši bych sehnal celou kastli, než z ní vystříhat 80% plechů a zbytek tam pracně navařovat.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill