BM 566A

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jef111
Kontaktovat uživatele:

Re: BM 545A - časovka

#16 Příspěvek od jef111 »

Oživovat a zahořovat se to někdy do jisté míry prý muselo, na některých pozicích byly součástky speciálně vybírané. Ale bylo to spíš kvůli krajním možnostem zařízení, jako třeba kmitočet 120MHz na vertikálu, synchronizace na tomto kmitočtu v krajních místech průběhu, teplotní stabilita těchto věcí...
myslím, že pokud se budeš držet určitých zásad (nehýbat zbytečně s nastavením pracovních bodů atd) tak to nebude problém, už jsem opravoval hodně takových speciálních přístrojů a zatím vždy úspěšně. Pokud chceš kompletní dokumentaci, tak mohu poskytnout. Jsou tam ta novější schémata, ale popis původní a k tomu myslím 2 změnové listy.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
D.i.n.g.o

#17 Příspěvek od D.i.n.g.o »

jef111: upni někam zase to shcema na úpravu BM566 s tunelkama na integráče. dík
reklamacie

#18 Příspěvek od reklamacie »

Napíšte si o tunelky GE 134 fy.DENKL elektronic ,mne poslali 2ks minulý týžden .75kč /kus+poštovné 90kč.
Přílohy
DSC00063.JPG
(134.67 KiB) Staženo 300 x
Opteron

#19 Příspěvek od Opteron »

Ahoj všeci, mohu se zeptat kdy na BM566 bude mít vliv změna časovky B??? Když přepnu signál na vstup B tak se průběh pořád mění na základně A, když přepnu základnu B tak se nic neděje a obrazovka zhasne. Jde mi hlavně o to jak měřit dva průběhy o řádově různých frekvencích najednou.
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od radekrd »

To takto nefunguje. Časová základna A z principu rozvinuje oba průběhy. Zpožděná časová základna B slouží ke zvětšení detailu na průběhu. Po jejím zapnutí se na průběhu zobrazí vysvícený úsek. Po přepnutí režimu X do polohy čz. B se tento vysvícený úsek rozvine přes celou obrazovku měřítkem čz. B. Pot. nazvaným nějak jako zpoždění, delay variable nebo podobně se pak dá tento zvětšený úsek posouvat. Časové měřítko B musí být kratší než A.
Opteron

#21 Příspěvek od Opteron »

Aha, no já si všiml že to reaguje jen když je vytočený ten desetiotáčkový aripot "delay", myslel jsem že by to mohlo fungovat jako dvě nezávislé základy které by kreslily na obrazovku v multiplexním režimu. Takže říkáš že to nelze použít pro dva rozdílné kmitočty signálů tak aby se oba grafy zastavily. Mi se totiž podaří zastavit buď jeden nebo druhý, když ale zastavím ten jeden tak se rozběhne zase ten druhý:(
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od radekrd »

To z principu nejde, ani to nemá smysl, pokud není mezi signály časová souvislost. Prostě se podívej napřed na jeden, pak na druhý. Nebo si pořiď dva osciloskopy.
OndraK

#23 Příspěvek od OndraK »

jefe, měl bys prosím ještě někde ty rozdíly mezi starým a novým zapojením? Na tom edisku už to není.

Díky moc
pepik9

#24 Příspěvek od pepik9 »

Nevím, jestli z tohohle půjde něco vyčíst.
OndraK

#25 Příspěvek od OndraK »

Neskonalé díky, s tímhle už to snad půjde :-)
OndraK

#26 Příspěvek od OndraK »

Pánové nemáte někdo prosím napětí na měřících bodech pro spouštění časovky? Hledal jsem všude možně a našel jsem sice body, ale ne napětí. Mám verzi s IO a signál z kalibrátoru sice ukazuje krásně, ale nejde zastavit a pořád utíká doleva. Napětí na potenciometru LEVEL jde krásně plynule od -12V do +12V, IO jsem zkoušel vyměnit a pořád nic.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“