Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
KUBO

#256 Příspěvek od KUBO »

Tak dnešný poobedný úlovok. Ak nezaprší tak neviem neviem. Asi už prestanú rásť.
Přílohy
20151001_174327.jpg
(101.92 KiB) Staženo 30 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Celeron

#257 Příspěvek od Celeron »

Sakra, někdo tu řeší houby na vylepšení polívky a já mám větší problém, co přes zimu žrát. Dnes jsem se rozhoupal, že by bylo třeba koupit brambory na uskladnění asi 1,5 metráků a voni už nikde nemaj 8O. A nebo maj jen Delie což je strašnej sráč a nebo něco za 12/kilo, což je už celkem zlodějna. Moje oblíbený Adély nebo Marabely jsem letos nestihl. Opět se potvrdilo, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí...
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#258 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem nakonec sehnal Adély za 8. Netušil jsem, že se letos bandory moc neurodily a je nouze. Vloni byla nadůroda, ještě v lednu byly za 5.
A prý bude hůř :cry:
Jirka

kejki

#259 Příspěvek od kejki »

Celý léto nepršelo, sis nevšiml?
KUBO

#260 Příspěvek od KUBO »

Dnes len zopár. Ráno sa chystám o 6 do lesa tak dúfam, že bude väčší úlovok.
Přílohy
20151002_175339.jpg
(101.93 KiB) Staženo 26 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Celeron

#261 Příspěvek od Celeron »

kejki píše:Celý léto nepršelo, sis nevšiml?

Ale jóó. Zajímavý je, že ty Adély přes to docela narostly, některý maj 10x15 cm. Takže nějakou vláhu mít musely. :wink:
Jirka

Habesan
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Habesan »

Vislu?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
KUBO

#263 Příspěvek od KUBO »

tak som dnes ráno vyrazil o 6:30 a oplatilo sa.
Přílohy
20151003_091527.jpg
(99.82 KiB) Staženo 33 x
Pozdravuje Vás Martin
Celeron

#264 Příspěvek od Celeron »

Habesan píše:Vislu?

To je na můj příspěvek??
Jirka

Habesan
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od Habesan »

Jo.

Tím netvrdím, že to tak bylo, jen že to tak být mohlo.
Celeron

#266 Příspěvek od Celeron »

Hmm, ale já jsem v Polabí, 20 km od Labe a teče skrz nás Cidlina do Labe, tedy před rokem tekla. :wink: To sis malinko popletl povodí. :)
Jirka

Habesan
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od Habesan »

Taky jsem raději nějakou dobu marně hledal informaci, kde že jsi ty brambory sehnal.
Celeron

#268 Příspěvek od Celeron »

V zelenině. :lol: Nevymlouvej se, bydliště mám vyplněný. :wink:
Jirka

kokun

#269 Příspěvek od kokun »

Tak sbíráme tady houby, anebo brambory? :lol:
Ale když už jsme u nich:
Celeron píše:Sakra, někdo tu řeší houby na vylepšení polívky a já mám větší problém, co přes zimu žrát. ... Moje oblíbený Adély nebo Marabely jsem letos nestihl. Opět se potvrdilo, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí...

Máš si je nasadit, tak jako já. Odrůdu Marabel jsem jako sadbu zakoupil loni - letos už jsem sázel svoje. Byly sice (oproti loňsku) díky suchu tak poloviční, ale něco mám. A protože loni jich bylo hafo a zůstalo jich několik ležet ve sklepě až do léta, tak experimentuju i s "druhou sadbou".
Už jsem to (prvně) zkoušel předloni - taky bylo léto dost suché, tak jsem je sázel až 8. srpna (jen takových 30 dolců). Brambor prý potřebuje 90 dní, aby narostl. Ale tehdy přišly (sice jen 2) mrazivé noci za sebou, už 3. října, a to jsem spoléhal na to, že mrznout bude jako obvykle až před "dušičkama" (to obyčejně ženským pomrznou květiny na zahrádkách, co si pěstují na hřbitov). Ale ono si vzpomělo mrznout dříve - taky vzpomínám, že jsem v té době jezdíval (na kole) na houby s rukavicemi.
Ten první mrazík (cca -3°C) způsobil, že stonky brambor ještě sice stály, ale listy už visely splihlé, spálené mrazem. A druhá noc je dorazila úplně, už lehly i stonky. Co to pak pomohlo, že bylo teplo až do vánoc, když byly brambory už bez natí. Kopal jsem je někdy po dušičkách, ale brambory byly vlastně jen brambůrky (bez natě už nerostly) :cry:
Letos exporimentuju zase - sázel jsem je posledního července. Zem byla ještě jak beton, hroudy jsem musel rozbíjet a nasazené brambory (cca 40 dolců) téměř denně zalévat - a to navíc městskou vodou (z vodovodu - shořel mně už druhý motor na darlingu - příliš vlhký sklep a čerpadlo od října do dubna stojí, v baráku se nebydlí :cry: ). Posadil jsem 2 druhy, vzpomínanou Marabel (žluté) a ještě nějaké červené (prodejce sice tvrdil, že je to odrůda Petra, ale moc jsem mu nevěřil - kdoví odkud /z Polska?/ to dotáh).
Po dvou měsících zase přízemní mrazy. Po první noci ožehlé hlavně Marabel - červené to docela přežily (spálené jen vršky). Mám je posázené podél beton. chodníku, ve dvou řádcích, tak jsem je už 3 noci nadkrýval igelit. folií. Docela to bylo účinné, takže jim nejvíc uškodil jen ten 1. mrazík. Tak uvidím, co za měsíc vykopu 8O

Ale zpět raději k houbám:
Na chalupě se začátkem týdne objevily 2 žampiony - ale od studny rostou tak 5m - předtím růstávaly poblíže ní.
V lese jsem byl naposledy tento ČT - ale:
kokun [size=75]v po září 21, 2015 8:09 pm[/size] píše:... od té doby prý ale už nebyl (oni taky tak jak rychle "vylítly", tak zase tak rychle skončily) :roll:

I tentokrát to bylo obdobné - ani hříbek, ani kozák, či janek - pouze několik mladých hromaždilek.
Co mladého z hub tam (v "mé" /profláknuté/ lokalitě) rostlo, tak 4 Satani a Červené muchomůrky - jinak NIC. Taky jsem potkal jedinou houbařku, se stejným výsledkem 8O
Honza - kokúň

#270 Příspěvek od Celeron »

Zahradu mám malou, jen pár rajčat a vokurek pár keřů a kytek a všade jinde tráva. Brambory není kam dát a kdo by se o ně staral. Úplně mě stačí 1-2 x za týden přetahovat hadici s Gardenou a jednou za čas to zrajtovat sekačkou.
Jirka

Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“