Sháním zapojení ruského ventilátoru

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
nvenca

Sháním zapojení ruského ventilátoru

#1 Příspěvek od nvenca »

Když se v 90. letech rozebíraly a na součástky rozprodávaly tehdejší počítače, koupil jsem "za babku" dva krásné axiální ruské ventilátory, keré byly zcela nepoužité - jako náhradní díly. Domnívám se že jsem k tomu měl i zapojení a dva malé válcové kondíky , protože jsem ventilátory zkoušel a jely perfektně a potichu. Nyní by se mi velmi hodily na nárazové letní větrání v budovaném skleníčku pro kaktusy. Bohužel ani schema zapojení ani kondíky se mi po těch letech nepodařilo najít. Pokud někdo víte jak na to, byl bych velmi vděčný za zprávu.
Ventilátory mají označení typu УВО-2,6-6,5, 220V, 50Hz, 260 m3/hodinu.
Vnější rozměr je 140x140x 50mm, průměr vrtule je 125mm. Vývody vinutí jsou tři (ale není tam zem - provedení s dvojitou izolací), označené C1, C2, C3 - tedy v latince S1-S2-S3.
Změřil jsem odpory vinutí C1-C2, C1-C3 a C2-C3 a u obou ventilátorů se všechny naměřené hodnoty vešly do rozpětí 850 až 890 Ohmů. Domnívám se tedy že je to zapojené do trojúhelníku, ale nevím jak to zapojit a s jakým kondíkem.
Díky za pomoc.
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Už jsi slyšel o Googlu?
Конденсатор (1,5мкФ) включен между выводами "С2" и "С3"
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
nvenca

#3 Příspěvek od nvenca »

Slyšel a zkoušel, ale v té azbuce se mi to nepodařilo najít.
Díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“