DVB-T Evolve Mars jeden multiplex kolísání signálu
Moderátor: Moderátoři
DVB-T Evolve Mars jeden multiplex kolísání signálu
mám přes notebook (win7) usb dvb-t Evolve Mars, vše fungovalo o.k. pokud nezačli s LTE internetem, u jednoho z multiplexů a to pouze některé programy kolísa intenzita signálu místy přestávají uplně fungovat. Mám ještě crt televizor se setopboxem kde to taky blblo, pak přišel anténář a u TV se setopboxem všechny 4 multiplexy fungují a i když někdy to zablbne intenzita i síla přes 90% neporadil by mi někdo? pomohl by LTE filtr přímo v bytové jednotce
Co prijimas za vysilace a odkud priblizne jsi ? Podle tech kanalu to nejsem schopen presne urcit, i kdyz K60 ukazuje na vysilac Trutnov nebo nejaky maly dokryvac.
Takže nezbude, než použít settopbox, který to bude zvládat lépe, nebo zkusit reklamovat STA, jestli vás takto postižených je víc.
- monterjirka
RadekB píše:.... LTE vetsinou zbori nejvyssi kanal, ale take muze totalne zahltit zesilovac ale to pak nejde nic. Tohle me na LTE nesedi
...
Od té doby, co nám tu zapnuli LTE, přijímá mě RTL-SDR zajímavé "pozadí" na několika místech pásma. Desítky MHz široký úsek, kde je "něco nedefinovatelného" o 30 i více dB nad šumem v jiných částech pásma.
Možná je to nedokonalostí přijímače, ale:
- přijímač (USB tuner) je určený pro DVB-T
- dělá to i na anténu bez zesilovače
- přijímá to docela pěkně v režimu "přehled pásma" také ICOM IC-R3, který asi bude koncepčně řešen jinak, takže se zdá, že skutečně ten parazitní signál "existuje" a leze z vysílače LTE
(P.S. leze to ze stejného objektu, jako jsou antény operátora)
Hill píše:Takže nezbude, než použít settopbox, který to bude zvládat lépe, nebo zkusit reklamovat STA, jestli vás takto postižených je víc.
Jenze jestli je to SFN a box to nezvlada, tak neni co reklamovat. SFN je naprosto regulerni zpusob vysilani, definovany v norme a ze to boxy nezvladaji (ano, castecne i diky pouzivanym modulacnim parametrum) je bohuzel jen a jen jejich problem.
A nekdy nemusi jit jen o SFN, staci udoli a signal rozbity odrazy a je vymalovano. Hodnoty OK, tuner nejede.
monterjirka píše:- přijímá to docela pěkně v režimu "přehled pásma" také ICOM IC-R3, který asi bude koncepčně řešen jinak, takže se zdá, že skutečně ten parazitní signál "existuje" a leze z vysílače LTE![]()
(P.S. leze to ze stejného objektu, jako jsou antény operátora)
A CTU chrape nebo je jeste nikdo nekontaktoval a neposkytl udaje z mereni ? Pokud vim, tak pokud jde o ruseni TV, jsou aktivni dost.
RadekB píše:...A nekdy nemusi jit jen o SFN, staci udoli a signal rozbity odrazy a je vymalovano. Hodnoty OK, tuner nejede.
Souhlasím.
Ale, když už dodavatel do STA vložku pro takový multiplex osadil, tak předpokládám, že ji nakrmil z antény umístěné na nejvhodnějším místě s nejkvalitnějším možným signálem. A, jestli to v místě nejde, je snad lepší ten multiplex do rozvodu STA ani nepouštět.
Když jsem před týdnem měnil antény (síta měla rozpadlou a slezlou plastovou ochranu a reflektory rezaté na šrot), orientačně jsem si projel, co za multiplexy máme dostupné. Mohl by tu být ještě RS8 z Hoděšovic, ale nebude: oba prostory se stabilním, dostatečně silným a kvalitním signálem jsou vodorovně nejméně 8 metrů nebo svisle 3 metry nahoru od tří míst, kam by bylo možné rozumným způsobem anténu upevnit. Jinde je signál buď příliš slabý nebo znehodnocený odrazy. V tomto případě SFN vinu nemá.
V pondělí je předávka nové střechy, na ni už nic nepřidám...
Asi po 14 dnech se dostavil antéňák byl tu asi třikrát a už je to lepší. síla a kvalita na settopboxu (je 2 roky po záruce TESLA jeden z prvních)je ok jen ty programy na 45 kanálu jako by to cvaklo a pak se to rozpixluje a pak se to srovná a je to o.k jen v notebooku to ok není. Nevím jestli v tom settopboxu není ještě něco v pytli , protože ve standby modu se hodiny na settopboxu zrychlují o čtvrt hodiny za týden což před tím nedělalo, taky nevím jestli se ty dva programy total media a winfast nějak rozhádaly Winfast jsem odinstaloval a nastalo okamžité zlepšení na kanálu 45 po dvou hodinách opět ten samý problém, přeinstaloval jsem komplet TOTAL Media nic žádne zlepšení, chystám se přeinstalovat celý systém jestli nezůstalo něco v registrech a pak jsem v koncích......
Nebo je to vše způsobené fyzickým poškozením obou kompnent(settopbox, USB DVB-T), i když karta do PCIe poškozená není, jen je starší....