LED žárovky (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Musím se podívat na statistiku úmrtí vlivem LED žárovky...
Co se týká požáru, myslím, že když na věc přijde, může ho stejně tak způsobit 15 let stará žárovka nebo novější úsporka LED či "zářivka". Jestli pak někdo v hromadě popela pozná, co tam bylo a kdo to vyrobil, to nevím.
Rušení ČTU, to je možná nejvážnější, na druhé straně jak daleko to něco zaruší?
- pocitujlasku
Co přijde, to se uvidí. Ale jestli se to bude aspoň blížit tomu, co to má být, tak za 12W LED, ať je jakákoliv, dát 40 Kč včetně poštovnýho.
Na záchod, na dvůr, do chodby, do garáže, za ty prachy. Zas tak blbě to asi svítit nebude, človíček má kolem 700 hodnocení, z toho 12 špatných (na tento produkt)
Bral jsem v Lidlu za 150 žárovku 12W a svítí fakt dobře. S uvedenou životností několik tisíc hodin se ta cena celkem dá a vím, že mám záruku 3 roky. Těch Livarno mám už několik na různých místech a zatím max spokojensot. Za riziko požáru/úrazu mi to fakt nestojí. Přitom ta žárovka někdy zůstavá zaplá i "bez dozoru"
http://www.ebay.com/itm/E27-Energy-Saving-LED-Bulbs-Light-Lamp-Cool-White-AC-110-220V-DC-12V-Home-/281782816480?var=&hash=item419b908ee0
- tomasjedno
- tomasjedno
1) uhřála se některá LED - teplotními změnami se uviklal kontakt. Sice se to přerušení vždycky prošlehlo, ale postupně se mezera zvětšovala, až
2) vylítlo napětí na ellytu nad jeho limit. Vzhledem k tomu, že ten svitkáč byl na 200 V DC, tak ten ellyt nejspíš taky
3) ellyt šel do zkratu - čímž vylítlo napětí na svitkáči na plných 230 V AC
4) svitkáč šel do zkratu - a SMD odpůrek se svým svitem pokusil nahradit LEDky, ale dlouho to nevydržel.
V podstatě byla ta havárie takhle naprogramovaná.