Starý Tec 4006 terminál
Moderátor: Moderátoři
Starý Tec 4006 terminál
Matně si pamatuju, že to funguje podobně jako osciloskop X, Y a jas do katody. Všechno to říděj tři A/D převodníky, u takhle starý věci bez vlastního procesoru nejspíš promky, co spínaj odporový děliče a následně se to zesiluje operákama. No ale to je asi tak všechno co o tom orientačně vím.
Nemá to náhodou paměťovou obrazovku a funguje to tak, že se zapíše pouze po V24 přijatej znak po čárkách a pak si to pamatuje obrazovka? Kámoš mi totiž tvrdil, že v tom nenašel vůbec nic, co by se podobalo paměti, ani švábový ani feritce.
Nevíte k týhle technice něco bližšího?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tu je nieco, aj manualy: http://terminals.classiccmp.org/wiki/in ... ronix_4006
Ono to opravdu maká na paměťový obrazovce.
Doufám jen, že to bude NN nebo VN zdrojem, že to rozchodíš, protože je to pěkně složitej krám.
Tak hodně štěstí.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Obrazovka v tom byla kulatá v hranatým rámečku, strašně dlouhá, skoro jako z radaru.
Připojení každýho bylo po 4 koaxiálech do hvězdy a po nich bylo dělaný cyklický obnovování obrazovky která nebyla paměťová. V displeji byly 4 pozice pro desky cca 30 x 40 cm, nejchytřejší šváb 74154. Generátor znaků byl řešenej na TTL Nandech na takové rozkládací třídeskové knize. Na opravu katastrofa. Měl jsem na to jet dokonce do Minsku na školení ale začalo se šetřit.
Ale asi dva roky po dodání tohodle systému do našeho VS (1983), začali dodávat displejovej systém s 16 terminálama a ty už byly o hodně menší, s V24 svojí pamětí, klasickej rozklad jako TV.