co je sklokeramika?
Moderátor: Moderátoři
co je sklokeramika?
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Když mě praskla obyčejná skleněná deska v ledničce, objednal jsem si u skláře na netu novou a nechal ji zakalit. Musím říct, že už opravdu vydržela hodně, a ta částka za kalení byla směšná.
Stejný sklo se používá třeba u dvířek krbů, u halogenů atd.
V těch sporákových deskách asi bude nějaká příměs, aby to lépe vedlo světlo/teplo v IR oblasti.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- serviceman
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nakonec z výchozího materiálu lze vyrobit hrnek i sklo, takže sklokeramika je podle mě něco jako dubovohabrová deska...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- pocitujlasku
http://www.glassrevue.com/news.asp@nid=3118&cid=6.html
pocitujlasku píše:Ano, ale ked tuknes ostrym predmetom, tak sa rozsype na milion kuskov.Ondra2 píše:Když mrštíte 2kilovým kladivem proti zavřenému bočnímu okýnku na autě, tak se jen odrazí... Pro šťouraly, bylo to moje auto.
V PO mně montovali na novou lodžii (vloni jsme revitalizovali činžák) zasklení.
Je z 8-mi skleněných bezrámových dílů - sklo je tvrzené. Máme posuvně-otáčecí systém. Každý díl je nahoře a dole vlepen do rybiny Al profilu.
Po montáži jsem absolvoval "školení", jak obsluhovat. Montér předváděl i pevnost - prohýbal ten jeden díl (rozměr: 140x56cm, tl. skla 6mm). Nejchoulostivější je prý jen při/po úderu na hranu.
Při nějaké předchozí montáži (čistě posuvný systém - tam je dílů méně, takže jsou širší) v nějakém byt. domě (kde měli před vchodem ještě lešení), se mu prý podařilo jeden díl rozbít. Když vcházel s dílem v rukou do vchodu, nějak klepnul hranou skla o část lešení a díl se mu rozpadnul v rukách - vedle něj jen hromádka skelné drtě (jako třeba z toho bočního skla v autě)