Čorka peněz z účtu
Moderátor: Moderátoři
Nové banky jsou zadarmo nebo podmíněně zadarmo, pokud splníš celkem jednoduché podmínky, že budeš platit jejich kartou. Nové banky nemívají kamenné provozovny, ale jak vidíš, ani v kamenné pobočce ti dobře neporadili. Jsou lidi, co mají třeba 3 nové banky, protože je to nic nestojí a protože se doplňují v možnostech.
Ale pro podnikatele je možná lepší zavedený ústav, to nevím...
- Artaban001
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ovšem kreditka u KB stojí 22% měsíčního úroku, takže je použitelná jen jako krátkodobé krytí nedostatku financí, jako běžná půjčka je to na hranici lichvy.
DODATEK: Správně má být 22% p.a., t.j. roční úrok.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
kb.jpg- (22.17 KiB) Staženo 112 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Bernard píše:KB píše:
Veškeré úrokové sazby jsou uvedeny v ročním procentním vyjádření (% p. a.).
Už mě konečně trklo, kde jsem napsal blbost. Správně mělo být samozřejmě roční, ne měsíční úrok. Tomu odpovídá těch 1.83% měsíčně. Dík.
Firmy to používají třeba pro evidenci docházky, jako klíče pro kanceláře jednotlivých zaměstnanců. Pro platební karty musíš mít smlouvu s karetní asociací a to nehrozí.ejunkie2 píše:Pánové, vidím, že v tom máte jasno a zeptám se tedy: kdyby jsem já chtěla provozovat vlastní kreditní karty, co bych musela absolvovat? Nebo je to tak zdlouhavé a těžké, že se to neoddá? Našla jsem tuhle tiskárnu a mají karty a asi i levné. Nechápu ale nač jsou někomu karty v soukromí nebo malé firmě. Nač to pak je? Jak se to dá použít. Když mají banky tak vysoké úrokové sazby tak bych to mohla využít a dohodnout se na jakési spolupráci. dík za info.
ejunkie2 píše:Pánové, vidím, že v tom máte jasno a zeptám se tedy: kdyby jsem já chtěla provozovat vlastní kreditní karty, co bych musela absolvovat? Nebo je to tak zdlouhavé a těžké, že se to neoddá? Našla jsem tuhle tiskárnu a mají karty a asi i levné. Nechápu ale nač jsou někomu karty v soukromí nebo malé firmě. Nač to pak je? Jak se to dá použít. Když mají banky tak vysoké úrokové sazby tak bych to mohla využít a dohodnout se na jakési spolupráci. dík za info.
Za prvé. Hodně lidí si plete kreditní kartu s platební. U platební karty musíte mít účet v bance. U kreditní to není podmíkou a vydávají je i splátkové společnosti. U obou typů karet se platí licence Vise , MasterCard apod. Ostatní karty jsou už jen třeba věrnostní, přístupové, nabíjecí pro dopravu (ČD, MHD), firemní..... Tyto karty může tisknout kde kdo ale nejsou bankovní a neplatí se žádná licence .
Když jsem platby a jejich neověření bance reklamoval, bylo mi bankou sděleno (kopíruji část textu a firmu měním na abc):
...transakce byla provedena ve prospěch obchodního místa www.abc. Jedná se o stahování antivirového programu / zabezpečení PC. Z uvedeného vyplývá, že jste se u daného obchodního místa registroval a zaškrtnutím schválení/potrvzení jeho podmínek při své registrace dal svolení s pravidelným účtováním dalších poplatků za využívání služeb tohoto obchodníka. Dle podmínek dochází k automatickému prodlužování členství - pro tyto transakce již nemusí obchodní místo zasílat další potvrzovací SMS...
Peníze tedy legálně, bez mého souhlasu, odešly do zahraničí a bylo!
To není problém konkrétní banky. To je dáno systémem karetních operací, kdy obchodník při internetové karetní operaci získá potřebné údaje, a pak může z účtu inkasovat třeba za službu, kterou již nepotřebujete. V mém případě, jsem obdržel mailem alespoň nová licenční čísla...
- Artaban001
Ani zrušení karty, nebo její zablokování, nemusí být vždy řešením. Jestliže třeba při instalaci SW na svůj PC přijmete licenční podmínky, smluvně se poskytovateli zavazujete k jejich plnění. Ani bych se pak nedivil, pokud by se některý poskytovatel služeb, pokusil vymáhat plnění přijatých smluvních podmínek právní cestou.