ALOVKA
Moderátor: Moderátoři
Koniec koncov tu nezmizol len Alovka ale okrem iného zmizlo aj dalších cca 15000 registrovaných užívateľov. Pozrite si niekto zoznam užívateľov a dajte si ho zoradiť podľa počtu príspevkov. Koľko je takých čo pridali aspoň jeden príspevok ?! A koľko takých čo ich pridali aspoň 20 ?! Veľa nie, čo !
Možná by stálo za to navrhnout našemu Nejvyššímu Pánu a Vládci ALOVKOVI, jestli by nebyl od té dobroty, nevyšetřil nějaký svůj cenný čas a nevytvořil pro tyto účely nějakou zvláštní kategorii. Ne, nemazal bych je ani po uplynutí třeba roku od jejich poslední návštěvy, jen bych je po této době nečinnosti prostě přešupačil do nějaké odkládací přihrádky. Ten odkládací šuplík by ani nemusel mít diskový prostor přímo na serveru Bastlírny, nebo by nemusel mít aspoň stejně rychlý přístup jako zbytek Bastlírny - já nejsem admin, abych si troufal navrhnout konkrétní řešení, ale určitě by NĚCO PODOBNÉHO stálo za vytvoření. Kdo by se chtěl reaktivovat, musel by si pod svým původním heslem požádat momentálně úřadujícího moderátora, třeba... Už jsem Alovkovi něco v tomto smyslu posílal via SZ, bohužel jsem se nedočkal odpovědi - Alovka má asi opravdu příliš mnoho práce na to, aby se zabýval Bastlírnou a jejími změnami.
A kutilmile - nelituju tě
No je tu ešte jedna horšia skupina užívateľov a to či už registrovaných alebo neregistrovaných nebudem menovať konkrétne ale je ich tu viac ako dosť (radšej) ale ich dotazy znejú väčšinou rovnako: Potrebujem najlepšie okamžite navrhnúť nejaké zariadenie (nasleduje niekoľko riadkou čo to má robiť) a samozrejme k tomu aj plošák a vôbec by som sa neurazil keby mi to niekto aj poskladal a oživil a osobne priniesol a to samozrejme zadara lebo v škole nás nič nenaučili a ja to mám ako domácu ulohu/prácu na maturitu/diplomovku a podobne ...
Takéto dotazy sa tu v poslednom čase neuveriteľne množia. Väčšinou zadávatelia takýchto dotazov neovládajú ani základy elektroniky a ani nemajú chuť si ich naštudovať , jednoducho čakajú na hotové riešenie.
No a ty zadavatele (nebo PŘE-ZADAVATELE) svých domácích úkolů stačí lehce upozornit, že existuje něco takového jako GOOOOOOGLE a WIKIPEDIA a také že mají nějaké ty učební texty, takže by si mohli tady nechat jen poradit s konkrétní otázkou - zbytek USS, nejsme tady jako dodavatelé výrobků do školních prací. Pokud je to nepřejde, můžeme je MOKUSACU...
(...japonsky POHRDLIVĚ IGNOROVAT...)
Chodí mi (a taky Raptorovi a dalším) zoufalé SZ od uživatelů, kteří se nedočkali odpovědi do 10 minut!
A jsou našišato z toho, když jim odepíšu, že se ptají na právném místě, ale blbýho, něco podobného už tu bylo a najdou to tam a tam, ať se inspirují, protože může trvat i pár dní, než si to přečte někdo, kdo by mohl pomoci, nemáme tu přece stálou službu... Jenže: "když já z toho mám zítra odevzdat práci..." .
Inu, přesně, jak píše EKKAR, je to jak podle šablony. Nebo jsem při namátkovém výběru mezi těmi 13 tisíci tazatelů měl jen na vzorek takových kliku? A unikli mi takoví, pro které se prostě odpověď nenašla? Možná.
Také není vždy pravda, že sem někdo vstoupí a hned čte pravidla, která ho odradí. Dodnes je nečetli ani někteří stálí přispěvatelé, kteří tu rozdali i pár stovek odpovědí, ale nevadí to. Pravidla Bastlírny nijak výrazně odlišná od obecných pravidel, běžných i na jiných fórech, nejsou.
Dal som mu uz raz navrh zmazat uzivatelov ktory tu nemaju ziadny prispevok, ale je tam maly zadrhel. Je to dost pracna praca, a trva to urcity cas. Chysta sa prechod na iny server a potom sa budu robit upravy. Bude tam aj FTP.
Porposim vas vsetkych o trpezlivost a pochopenie.
Pekny den.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Akurát čo ma tu hnevá je keď vidím koľko ľudí sem jednoducho chodí ťahať cenné informácie bez snahy akokoľvek pomôcť či poradiť či už sú to ti školáci čo by najradšej zohnali hneď hotové riešenia ale to som už písal som už písal vyššie alebo "Rubinisti" ale aj kopu iných ....
Ale celkovo sa ani nedivím že vám Alovka neodpovedá na maily a SZ keď mu píšete maily typu prečo na moju nezmyselnú otázku neprisľa do 5minút nijaka rozumná odpoveď... Ja osobne som za celé svoje pôsobenie Na Elektro bastlírne písal len pár SZ moderátorovi Hillovi.
Nepřipomíná to nic, že?
(odpověď do 10 minut nepřišla, co mám dělat?...)
Přitom od toho by tu to fórum mělo být především, aby se nemuselo vymýšlet už vymyšlené úplně od začátku. A taky proto, že leckterý problém má jednoduché řešení. Jen se na něj nějak zapomnělo. A že si přitom navzájem vypomůžeme s opravami továrních výrobků? I na tom se člověk učí.
Nakonec i Rubínář se zaregistroval a zveřejnil tu i mailovou adresu. Tedy ten pravý, sběratel. Věřím v existenci spolužáka nebo kámoše, který tu prudil na jeho účet a to ze stejné skupiny IP adres. Ověřit to ale nemám jak a nakonec - je hromada užitečnějších aktivit, tak proč s tím ztrácet čas?
Jsem rád, že Alovka spustil tyto stránky a že je udržuje. Na SZ mi odpovídá, ale skutečně tomu nemůže dát čas každý den, tak koukám mu ten čas neužírat.
I když to tu chvílemi vypadá na popel, jsou v něm perly. Jen líp hledat. Proto jsem tu, kdykoli to jde, i když třeba jen krátce a sem tam mě někdo musí upozornit, že je čas někoho sprdnout nebo nějaké vlákno zraje na smazání. Také nestíhám všechno a děkuji všem, komu to nebylo jedno, za to, že se tak Bastlírna drží na slušné úrovni. A třeba si tam někde nahoře pánové Křižík, Tesla, Murgaš s pofesorem Šafránkem dělají čárky za každou odpověď, která někomu pomohla.... lidi, co to kecám, neberte mě vážně, to už bylo fakt trochu moc.