Máš recht, byla to cínová pájkalesana87 píše:A určitě to byl cín, nebyla to spíš nějaká jeho slitina?
Termočlánky J a K
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
Bylo to dost efektní, když jsem nechal tuhu dlouhou asi 25mm tak vždy průchodem proudu vzplanula a vybuchla. Musel jsem vzít jen kousek asi 5 mm a pak už začala svářet. Ale příště by to chtělo větší napětí, oblouk se nechtěl udržet. Ještě na tom smrštím šlumšlauf aby koukala jen kulička a bude hotovo.
Díky za rady!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
- tomasjedno
FERYACT píše:Lesano pokud jsi alespoň chtěla měřit přesně a z možností měření opakovat musíš použít referenčního termočlánku/např.v termosce při teplotě 0°C/.Při měření teplot 100°C to není třeba.Ale při změně teploty měřícího přístroje dochází k chybám.
PT100 jsou příliš velké.
Nemusím používat žádný referenční termočlánek a k chybě nedojde ani při změně teploty měřicího přístroje. Přístroj má přímo u svorkovnic/konektorů termočlánů teploměry a měří teploty studených konců.
A že jsou PT100 příliš velké je také výkřik z pravěku, dnes se běžně používají PT100 o velikosti SMD 1206. Navíc byla řeč o polovodičových teploměrech, platina je celovodič.