pokovovanie dps

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sendyx

#16 Příspěvek od Sendyx »

Přepočítat můžeš, proč ne... ale zkus taky vysvětlit, proč potřebuješ ty plošáky cínovat.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
SimonHosa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od SimonHosa »

Ja svoje plošaky necinujem už par rokou pretože nemajú čas zoxidovat zvyčajne okamžite osadzujem keď st´ham.Ale začal som robiť dpsky pre par ludi čo nevie pajkovať takže tam už musí byť nejaký cín a samozrejme keď už máš plošák z maskou tak to pocínovanie tomu dodá šmrnc a môžeš pítať viac.A pre seba to chcem hlavne na SMD vraj sa lepšie pájkuje uvidíme ja používam kolofoniu a potom kúpem v C6000.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když jsem kdysi dělal tišťáky doma (včetně návrhu na papíru), tak jsem je napřed vyvrtal, přebrousil jemným smirkem a umyl, tím vznikla hrubší plocha a líp se to pájelo. Plošňák jsem nakreslil tou červenou fixkou (nebo to byl spíš lak do trubičkovýho pera, kdo si to má pamatovat), co sama o sobě byla pájitelná a odolná vůči leptání, takže to bylo trvale chráněný. Některý ty tišťáky mám ve sklepě dodnes, mohl bych zkusit pájitelnost...

Ale kalafunu má doma snad každej (já teda už jen z nostalgie, nepoužívám ji), ale pořád lepší, než nic.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Já jsem plošáky nešmirgloval ale pouze leštil kusem skleněný tkaniny cca 250 na laminování. Fungovalo to podstatně líp než gumování tvrdou gumou u tý se asi měď malinko nadotovala sírou a časem zčernala i pod letlakem.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“