Nefunkční PC- beep kódy
Moderátor: Moderátoři
Nefunkční PC- beep kódy
Vyměnil jsem zdroj, nyní PC zapne, ale nenaběhne, ozývá se dlouhé pípání. Cca takhle: -----___-----___-----___ (5s pípe, 3s mezera).
Myslel jsem že RAMka, ale když tam dám jinou, tak je to stejné. A když tam nedám žádnou, tak to dělá taky to stejné.
Je možné, že je to třeba procesor?
Všechny ostatní periferie jsem odpojil, zkusil jsem i vyměnit baterii na MB, beze změny.
Deska je tato: P2D/533-A.
Ono to asi bude na vyhození, ale třeba na to jdu blbě?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw- díky za ideu, ovšem pinout nesedí. Našel jsem jjiný, ten sedí: DDR pinout, při měření na Vdd tam mám 2,56V. Tak to by mělo být OK.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Některé elyty na desce už byly měněny (možná jsem je kdysi měnil já?), žádný není viditelně nafouklý. Zkoušel jsem i jinou GPU, taky nic.
Asi to odpískám- mám tady podobný stroj, co by na hraní nějakých starých her stačil, jen je tam potřeba vyměnit nějaké nafouklé elyty. Ale i s nimi je funkční, takže bych s tím asi strávil míň času. Jen je musím koupit.
P.S.: na desce je pět zelených LED, indexy mají LED_1 až LED_5- ty jsou taky nějaké diagnostické? Svítí mě LED_2, ostatní ne.
Mimio těchto pěti je tam samozřejmě ještě běžná LED pro indikaci +5V_SB. Ta svítí jak má.
Tak díky za nabídku, ale už to nebudu dál řešit.
xsc- na desce sice je pozice jako na AT konektor, ale ten není osazený
- serviceman