Složky po instalaci W10
Moderátor: Moderátoři
Složky po instalaci W10
1. $Windows.~BT --- 386 kB
2. $Windows.~WS --- 4,28 GB
3. Windows.old ---- 11,3 GB
Myslím si, že tyto složky mohu z disku smazat. Nebo mají pro chod W10 ještě nějaký význam?
Je doplním, že pro W10 i poslední stav W8.1 před upgrade na W10 mám vytvořené zálohy bitové kopie systému, a pro oba systémy instalační DVD ISO.
Co na to odborníci?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- serviceman
- Přílohy
-
2015-10-12_16-16-03.jpg- (89.02 KiB) Staženo 71 x
serviceman píše:Korektní cesta je vyvolat Disk Cleanup (C:\Windows\System32\cleanmgr.exe) a v něm potom ještě jednou vyvolat Clean up System Files a tam si zaškrtnout co se má smazat. Někdy to trvá dost dlouho, ale touto cestou Windows "ví", co se smazalo.
Aplikace "Vyčištění systémových souborů" nabízí k vymazání až 14 GB, z toho předchozí instalace Windows 13.6 GB - viz obrázek. Aplikace asi nevymaže ty dva instalační soubory.
Díval jsem se, že platnou složku Users se všemi aktuálními daty mám na standardním místě na disku.
Složka Windows.old obsahuje také složku Users, ale v té složce nejsou žádná data.
Na zkoušku zkusím ty "nadbytečná složky" po instalaci W10 nejdříve přejmenovat, např. AAAwindows.old atd. Pokud se, podle očekávání, nic nestane, tak je po několika dnech vymažu přes tu aplikaci Vyčištění disku..
- Přílohy
-
Vyčištění systémových souborů.jpg- (43.79 KiB) Staženo 69 x