ERS50

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zwan1

ERS50

#1 Příspěvek od zwan1 »

Odeslo mi topne teleso a zaroven primarmi pojistka.
Po vymene nejde regulace , pajka jede porad nalno.
Nereseil nekdo tento problem?
Diky
Stan3

#2 Příspěvek od Stan3 »

Většinou při zkratu topného tělíska odejde i tyristor v regulaci, zkus ho vyměnit a uvidíš.
janousek

#3 Příspěvek od janousek »

Po kontrole všeho možného zkus přehodit polaritu vývodů, v případě, že jsi to zapojil od oka.
ypsi

#4 Příspěvek od ypsi »

a tiez kontrola poistky na sekundari napajania regulacie.
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Tutově jsi přehodil polaritu tělíska, je tam měřicí termočlánek, takže to reguluje pouze při dodržení zapojení. Mám ji doma, koupil jsem ji jako nefungující na burze za "pade" a taky jsem vyměnil přerušené tělísko a taky mi potom topilo jak čert, i když jsem kroutil poťákem doleva doprava. Takže mi asi rok ležela ve skříni, než v dneska už zase zrušeném KTE magazínu vyšel článek, kde to bylo podrobně popsané. Páječku jsem kuchnul, přehodil vývody pájecího pera, podle toho návodu doladil trimry na min a max teplotu a od té doby mám funkční ERSku... Regulátor je poměrně dost předimenzovaný, tím pádem i dost blbuvzdorný, aby pouhá výměna tělíska odrovnala tyristor, tam závada nebude.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
galjo

#6 Příspěvek od galjo »

Zmena polarity sposobí neregulovatelnosť tejto pájky.. Ja som to kedysi nahodil podobne a .... dlho trvalo kým som na to prišiel......
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

To je zvláštní, když má člověk 50% šanci něco zapojit dobře, tak to skoro na 100% zapojí blbě. Kdepak asi soudruzi ze statistiky udělali chybu :?:
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Chyba je jen zdánlivá, ZdendoHQ, ta chybějící půlka případů do Tvé statistiky jsou ti, kterým se to povedlo zapojit správně, jenže o nich nikdo neví a oni sami necítili potřebu se o to nějak zvlášť zajímat - jim to chodilo a basta fidli, žádná věda nebo dokonce zveřejňování. Tvých 100% případů špatného zapojení je pak pouze ta druhá půlka, kterým to (zcela správně podle statistiky) nevyšlo...
Promiň, nechci se zastávat SOUDRUHŮ, měli už dávno zmizet v propadlišti dějin, ale tentokrát zcela výjimečně chybu neudělali oni, ale Ty...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jaka

#9 Příspěvek od Jaka »

je to zákon namazaného krajíce
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“