Orange PI PC
Moderátor: Moderátoři
- sewerman_cz
- Kontaktovat uživatele:
Za tu cenu se sice dá sehnat hotová IP kamera ale problém těchto levných IP kamer (alespoň toho kousku co mám doma) je nutnost instalace pluginů do prohlížeče, které mi Symantec označuje jako zavirované a fungují pouze na MSIE
Na jejich fóru není sice tolik příspěvků, takže ta komunita není tak obrovská jako u RPi, ale nakolik se to projeví v podpoře pro kernel, tak těžko soudit.
Ohledně otevřenosti ovladačů je to také zajímavé, pro Mali GPU jsou nějaké stránky, ale nemám o tom přehled, ovšem Mali se objevuje dlouho v různých zařízeních.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
na maily také nereaguje...
takže za mě, je to sice hezká cena, ale pokud neumí odeslat zásilku, tak si o tom může člověk nechat jenom zdát...
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Poslední fedbacky jsou z konce srpna, takže od té doby je to divné.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
bolo to asi 1.9.2015 dosiel do 3 tyzdnov. Napajanie je mozne len cez DC jack, usb napajanie to nepodporuje.
Stránky (hostující v Číně) & komunita jsou bída. Na distro přímo s integrovaným ovladačem pro GPU Mali jsem nenarazil, takže se to hodí max. na spuštění nějakého desktopu, kde je rychlost stejná s RPi2. Přehrávání HD nebo FullHD videa (po síti ze samby) přes OpenELEC bez GPU ovladačů se nebudu ani zmiňovat (ručně se mi s tím srát nechce).
U-boot zavádí nějaký script.bin + uImage což je kernel. Na monitoru 1280x1024 se mi obraz neobjevil ani po výměně za script.bin.OPI-PC_720p60 (zkopíruje se jako script.bin), takže zlatý config.txt u RPi.
P.S. Ale za ty prachy dobrý, využití pouze pro konzoli jednou příjde.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Testnul jsem ten Android TRONFY X2 a po síti jsem přehrál video s bitratem 9,2 + zvuk 1,5 Mbps.
V kernelu jsem povolil max. frekvenci CPU + na něj standardně přilepil malý chladič. Ani tak to není dokonalé, většinou je funkční jen jedno USB, IR čidlo se dá doroubovat atd.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA