Komutator vrtacky CKD
Moderátor: Moderátoři
- Peterseal
Komutator vrtacky CKD
Rozobral som ju, pomenil kondenzatory lebo boli zle a pri skaldani som len tak zmeral komutator ci je OK a zistil som, ze vsetky lamely maje medzi sebou kontakt. Proste kazda s kazdou.
Ale je mi cudne, ze to maju vsetky, keby len niektore tak si poviem ze daka spina ale fakt vsetky to je divne.
Nahodou to tak nema byt?
Mozno sa pytam hlupost, ale vo vrtackach som vzdy riesil iba banality ako snura vypinac nejaky ten regulator toto som nikdy nemeral tak sa radsej pytam.
Tudíž ho používat můžeš, ale jen za určitejch podmínek = přídavná izolace (gumový koberce, gumový rukavice = a obojí určený jako izolační), oddělovací trafo atp.
A kutilmile - nelituju tě
Kdyby to nestálo tolik a chtělo se mi ještě makat rukama, tak si ji koupím.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale taky si uvědom, že pod tím kovem mají všude kolem elektriky DVOJITOU izolaci - zatímco ta stará "kolbenka" má jen jednoduchou a spoléhá se na nulování kovovýho futrálu => bezpečnost jde kamsi ...Celeron píše:To je zajímavý, špičkový sekací kladiva Duss mají celokovový těla, planžetově odpružený kovový rukověti a dvoudrát šňůru. Mají samozřejmě TÜV.
...
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Ale taky si uvědom, že pod tím kovem mají všude kolem elektriky DVOJITOU izolaci - zatímco ta stará "kolbenka" má jen jednoduchou a spoléhá se na nulování kovovýho futrálu => bezpečnost jde kamsi ...Celeron píše:To je zajímavý, špičkový sekací kladiva Duss mají celokovový těla, planžetově odpružený kovový rukověti a dvoudrát šňůru. Mají samozřejmě TÜV.
...
Ale jo, vím, že má dvojtou, vždyť jsem psal, že je dvoudrátová a má zkušebnu. Já Dusse uváděl jen jako příklad, že celokovová ruční mašina nemusí být nutně nebezpečná. Ale vem si, jak musí být konstrukčně vymakaná, že při těch šílenejch otřesech nemůže nikdy nastat vlivem poruchy či opotřebení spojení na kovovou část. Když občas měním uhlíky, vodivej prach z nich je rozfoukanej v půlce vrtačky a v Makitě jsem v něm viděl dokonce přeskokovou pěšinku. Takže svod na kovový pouzdro přes chladící otvory je teoreticky možný a museli mu určitě nějak konstrukčně předejít.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!