USB Flash disk – záchrana souborů - VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
USB Flash disk – záchrana souborů - VYŘEŠENO
Má někdo nápad jak z toho vytáhnout data, nebo jak flash disk rozjet? Poslední věc, která mě tak napadá, je sehnat stejný typ a přepájet paměti.
uz sem videl flasky ktere presne tohle delali pripojili a odpojily ..
a byl to jeden z kondiku u krystalu po vymene flaska zas fungovala..
byly to teda 4-8gb .. tak to neni 100%.. ale zacni tam
EDIT:
podle netu tam krystal je.. ale zas zalezi asi primo na konkretnim typu.. tak to ber jako jen informativni =)
http://flash-extractor.com/library/IS/I ... b__2x2.jpg
To byla jedna z prvních věcí, na kterou jsem se snažil zaměřit. Po otevření jsem zjistil, že to má interní oscilátor. Jelikož tam moc pasivních součástek není, další věc, na kterou jsem se zaměřil, byly právě ty keramické kondenzátory. Už se mi to při opravách novějších radiostanic kolikrát vymstilo, že byl proražený nebo špatný a tak jsem nad tím strávil mnohačetné zbytečné laborování. Tady jsem problém také neshledal. Problém také je, že k uvedenému obvodu nemůžu najít ani nějaké blokové vnitřní zapojení s popisem vývodů.
DOPLNĚNO:
Na uvedeném obrázku má obvod naprosto stejné pouzdro. Akorát místo té součástky, která je vyobrazena nad obvodem, je v mém případě mě cívka.
Je tam velmi málo součástek, samotného mě to po otevření překvapilo.
Jinak nevím, zda je to z obrázku zřejmé, raději to doplním. Flash je určena pro USB 3.0. Tudíž má několik vývodu z konektoru. Ne, jako USB2 pouze 4 vyvody.
kamarad resil jednou ze mi na usb portech kolisalo napajeni.. tenkrat to vyresil natvrdo zapojenim 5+ ze zdroje(ziskal i vic amper)
kdyztak pomer jestli se pri tom pokusu o komunikaci drzi napajeni .. na te pojstce to asi budes mit nejednodusi
Ostatní flash disky jedou na stejných portech normálně. Jak uvádíš, kolísání napětí by už ukázal osciloskop.