Frekvenční syntéza k tuneru TESLA 820A nebo 710A
Moderátor: Moderátoři
Frekvenční syntéza k tuneru TESLA 820A nebo 710A
A kutilmile - nelituju tě
1/100 napětí oscilátoru,tj. nějaké mV max. Sledovač nepomůže,musí se to zesílit,jinde to vzít asi nepůjde,jednak by se obvody rozladily,jednak se k tomu zřejmě těžko mechanicky dostane.Pokud potřebuje napětí řádu stovek
mV,pak bude zesilovač nejméně dvoustupňový- vzhledem k té impedanci
82R by asi šel použít nějaký anténní zesilovač pro koax bez sym.členu,zesílení dle požadov.napětí.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
čítač a minimálně ovlivnit vlastní oscilátor ( to je ta zmiňovaná "volná vazba",která funguje i v opačném směru). Čítač tak mohl být připojen běžným koaxem 50 nebo 75Ω . Namotám-li na cívku oscilátoru vazební vinutí,jehož vývody se musí připojit na obvod PLL,budou nejméně tak dlouhé jako vodič vinutí,spíše delší, a ovlivní jak oscilátor,tak připojený obvod,tak i budou náchylné k odchytu bordýlku kolem.Myslím,že i z prostorových důvodů je lepší použít výstup OSC,signál odvést k obvodu PLL krátkým koaxem a před vlastní obvod PLL dát zesilovač ,asi vzhledem k citlivosti vstupu FM obvodu PLL bude stačit 10-15x zesílit,což zvládne i jeden tranzistor.
Při vlastním hraní si s oživením a nastavením pak nemusím bádat nad tím,co jsem udělal s oscilátorem a kam mně ujel a také vím,že z PLL mi do oscilátoru nic nepoleze a nebude jej strhávat.
Tím nechci říci,že realizované připojení nebude fungovat,jen by mně za ten jeden tranzistor na destičce,kterou musím stejně přibastlit, nestálo za to implantovat do oscilátoru vazební vinutí a jeho vývody.