USB Flash disk – záchrana souborů - VYŘEŠENO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PC-maniak

#31 Příspěvek od PC-maniak »

=) sem rad ze se podarilo =)

tak vytahnout data a flesku pokud mozno vyhodit.. nebo radeji pouzivat jen na kopirovani veci do jineho pc.. urcite bych ji nedaval ani 3% duverivosti :D

ta pojstka je dobry napad =)
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Uz je kurvitko odstranene, tak by som to nevyhadzoval :D
Pauli23

#33 Příspěvek od Pauli23 »

:D
Pro mě byly důležité ty data, co tam byly. Jelikož se mě k jednomu počítači nechtělo natahovat síťový kabel, kopíroval jsem v ten konkrétní moment asi 18 GB (nevím, co mě nevedlo k tomu si je nerozdělit na více částí, asi lenost :) ) dat z jednoho na druhý pomocí teto flash. Jak ji tak mezi pc přehazuji, na jednou se už nechtěla připojit a chovala se jak jsem říkal. O to horší bylo, že v tu chvíli jsem tam měl na ní nakopírovaných nejvíce dat k přenosu na druhý stroj.

Teď ji zkouším a chová se už úplně normálně. Používat ji ale nebudu, koupím si druhou. Nějak už k ní nemám důvěru, po tom co se stalo.

Sice je ještě v záruce, ale už jsem do toho pájel, tak by mi ji na reklamaci asi nevzali...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Habesan »

Jestli už k ní nemáš důvěru tak mi ji klidně můžeš poslat (známku s písmenem A ti zaplatím).

Asi jsi ta data nezkopíroval, ale přesunul.
Teď mě napadá, že i v takovém případě by mohlo být technicky mnohem jednodušší obnovit ta smazaná data na tom zdrojovém harddisku.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
PC-maniak

#35 Příspěvek od PC-maniak »

no to vidis to je pravda =) pokud zjistitl ze je to kaput po presunuti mohl je v podatate jednim klikem obnovit =) obzvlaste pokud nedoslo ani jeste k formatu disku =)
easyjam

#36 Příspěvek od easyjam »

8O
robo

#37 Příspěvek od robo »

Nekdo presouval ze zalozniho hdd, foto zpusobem vyjmout-vlozit. Behem prenosu fotek se neco podelalo, nejsou technicky vzdelani takze nevim co se prihodilo a foto do komplu nedocestovalo. Bohuzel foto zmizelo i z toho zalozniho disku. Zkousel jsem disk proskenovat softem na zachranu dat a foto jsem na tom zaloznim disku tez nenasel. Coz je asi konecna.
Poradil jsem jim, trochu pozde, ze je lepsi dat kopirovat -vlozit
EKKAR

#38 Příspěvek od EKKAR »

Kopírovat a Vložit každopádně, navíc je to rychlejší proces než Vyjmout a Vložit - při tom "vyjmout" se totiž po přenesení do dočasný paměti zdrojový místo "maže" = označuje se na výchozím disku nebo obecně paměťovým médiu jako volný, bez uložený informace - A TO UŽ V MOMENTĚ, KDY JEŠTĚ NENÍ INFORMACE ULOŽENÁ NA CÍLOVÝ MÍSTO... Když se pak něco poondí a smaže se i ta dočasná paměť - třeba při blbým resetu obyčejnýho exploreru v systému, zmizí samozřejmě i ty přenášený data ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#39 Příspěvek od rnbw »

Trepes nezmysly. "Vyjmout" nerobi so zdrojovymi subormi vobec nic. Do akej medzipamate by sa malo presunut ked takto "vyjmes" 500 GB?
robo

#40 Příspěvek od robo »

Nebyl jsem u toho a byl jsem pozadan jsetli bych nenasel zmizele foto. Na dotaz co se stalo me bylo receno to co jsem pak popsal tady. A ze jsou fotky pryc. Kolik jich bylo nevim ale 500GB jich nebylo :)
EKKAR

#41 Příspěvek od EKKAR »

Virtuálně - označí to ty místa na disku/flashi jako přenášený a určený ke smazání. Reset Průzkumníka (Explorer) pak bohatě stačí k tomu, aby se data ztratily (uplatní se právě ten záznam "určeno k smazání"). Ty data tam samozřejmě zůstanou, změní se jen FAT tabulka (hlavičky souborů) - Wokňousům to ale samozřejmě bez dokopnutí dalším programem stačí k tomu, aby takový paměťový místo "viděly" jako prázdný a s klidem na něj zaznamenaly cokoliv jinýho...

Ověřeno, měl jsem takovej stroj na stole - kvůli vyschlý filtraci na desce padal Průzkumník při jakýmkoliv zakolísání odběru, majiteli to takhle zlikvidovalo několik tisíc fotek, který se v domnění že mu odchází disk pokusil na tom samým PC právě postupem "Vyjmout" + "Vložit" zazálohovat na externí disk. Piriform Recuva je pak sice z velký části na tom původním disku našla a obnovila, ale asi 5% jich zmizelo definitivně. Disk jsem profilcoval přes S.M.A.R.T., označenej byl jako OK, navíc po výměně elytů na desce a po výměně zdroje ten PC s původním diskem šlape už třetím rokem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
rnbw

#42 Příspěvek od rnbw »

Schvalne si to vyskusaj - vytvor si nejake nepotrebne subory, "vyjmi" ich a resetuj PC... Ja tu Windows nemam.
EKKAR

#43 Příspěvek od EKKAR »

Když uděláš RESET, tak snad už od W98 je v systému rutina, která nejdřív dokončí všecky přenosy a procesy nebo je zruší a až pak udělá ShutDown systému. Musel bys natvrdo vypnout napájení, abys vyvolal podobný přerušení, jako dělala ta vysušená filtrace. Zkoušet to na svým disku taháním síťový šňůry ze zásuvky nebudu - mně stačí, že ten dotyčnej PC se přesně takhle choval ....
rnbw

#44 Příspěvek od rnbw »

Tlacidlo RESET na bedni sposobi okamzite prerusenie behu programu a nemoze sa ziadna rutina spustit...
EKKAR

#45 Příspěvek od EKKAR »

Bohužel, já tam žádný takový tlačidlo nemám - neměl jsem ho ani na předchozí ...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“