Windows neustále hledá aktualizace

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ondoubek

Windows neustále hledá aktualizace

#1 Příspěvek od ondoubek »

Zdravím, dneska jsem si přeinstalovat Windows na netbooku a chtěl bych si doinstalovat aktualizace, tak jsem spustil Windows update a už přes 2 hodiny to píše Vyhledávání aktualizací... Zkoušel jsem to vypnou, zapnout a nic nepomohlo. Vytížení procesoru bylo ze začátku na 80-100%, ram na 80% a teď už to mám dlouho na 50% procík a ramk 34%. Je to originál W7 32bit Home, zkoušel jsem překontrolovat SHA1 instalačky a sedí. Nevíte co jak dlouho mám čekat, nebo co s tím mám udělat?
Hejnicek

#2 Příspěvek od Hejnicek »

Zkousel jsi zastavit sluzbu Windows update?
Jinak 2 sekundy hledani a podrobneji zde
http://computerstepbystep.com/windows_u ... rvice.html
beny66ka

#3 Příspěvek od beny66ka »

Vzhledem k tomu že to je netbook, tak vydrž. Nechej to přes noc.
ondoubek

#4 Příspěvek od ondoubek »

Zkoušel. Zkoušel jsem i poradce při potížích, něco to opravilo, tak jsem restartoval netbook ale nic se nezměnilo.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

A víš, proč je chceš aktualizovat? Co je tam tak zajímavého?
http://technet.idnes.cz/windows-7-probl ... ftware_vse
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Aktualizace chtějí čas.

Nedávno u starších XP Profi po čisté instalaci SP2 a do-instalaci SP3 se den či dva nic nedělo a pak se to najednou rozjelo a pár desítek update to ještě přidalo. Problémy - kromě pár restartů - žádné.

Taky jsem to popoháněl a nic....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ondoubek

#7 Příspěvek od ondoubek »

No na stolním PC jsem po reinstalu taky provedl aktualizace a do aktuláního stavu jsem se dostal asi za 4 hodiny (ano, je x krát výkonnější). Tady mě právě zarazilo že to už přes 4h pouze hledá (nechápu co je na tom náročného). Tak tedy počkám do rána.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tuším, že na sedmičkách jsem zažil něco podobného. Prostě to chce nechat přes noc, ať se to třeba zblázní, a jít v klidu na pivo či spát....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Odpověď je na serveru v Redmondu - pokud aktualizujete v době, kdy je v okolí LA pracovní doba, většinou uspějete poměrně rychle. Když "chytnete" dobu jejich spánku, máte často problém s tím se vůbec na Win-Update "probouchat" nebo dokonce o aktualizace se pokoušející komp vyhodí hlášku "Na stránce Windows Update se vyskytla chyba, zkuste vyhledat aktualizace později". Prostě NEJSOU 100%ně dostupní 24/7 ať si tvrdí co si tvrdí ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ondoubek

#10 Příspěvek od ondoubek »

Tak už se to stahuje. Asi jsem moc rozmazlený ze čtyřjádra a 8GB RAM.
Artaban001

#11 Příspěvek od Artaban001 »

Mě někdy pomáhá vynulování internetového připojení (vypnutí a zapnutí routeru, či jiných síťových komponentů).
Ale když jsem prováděl reinstall 7-ček (několikrát po sobě) tak tam vždycky byl jeden úsek, kdy aktualizace totálně blokly počítač a nedalo se dělat nic jinýho, než ten kompl nechat puštěný a čekat klidně den (hrnulo se tam nějakých 250 aktualizací dokupy)
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Windows update vie byt brutalne pomaly bez ohladu na vykon CPU a velkost RAM. Jedina vec, co to dokaze urychlit, je rychly disk. Nechapem, co to s tym diskom robi...
ondoubek

#13 Příspěvek od ondoubek »

Ano, disk velmi dobře slyším, ještě když tam mám 7200ot. Ale nechápu jak to klidně zaplní na desktopu klidně i 6,5/8GB RAM. Celkově mám u slabšíchs trojú s Win update problémy, stalo se mi že se zasekly na instalaci 1/9 aktualizací a ani přes noc se to nehnulo. Až po instalaci 8GB RAM a rychlého disku mě na desktopu prakticky nic nebrzdí. A to se dnes stále prodávaji stroje s 1-2GB RAM.
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Při podobnejch problémech to řeším POSTUPNÝM instalováním aktualizací - prostě nenechávám zapnutou automatiku, ale manuálně povoluju jednu aktualizaci za druhou. Sice to je votravný a prosedí se u toho klidně i dva dny, ale dá se tak bez sekání aktualizovat i jinak hodně "slabý železo" ... A jednou už jsem využil i tu možnost, že jsem na dobu aktualizací cizímu kompu "půjčil" svoji 2+2GB RAMku, aby se vůbec dokázal aktualizovat - po úspěšným obnovení a vyzkoušení funkce jsem si RAMku zase vzal zpátky a komp fungoval jen s původní 1+1GB, který tam měl majitel ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
masar

#15 Příspěvek od masar »

Neměly by se míchat vozy a kozy. Jedna věc je vyhledávání aktualizací a druhá je jejich stažení a instalace. Na funkci WU mně vadí, že probíhá vyhledávání aktualizací mnoho hodin, po které je PC se slabším HW téměř nepoužitelný, aniž by našlo jednu jedinou (stav vyhledávání uživatel nezná), síťový provoz žádný, pouze "chroustá" disk. Pokud se podaří chybějící aktualizace nalézt, následuje možnost je stáhnout a nainstalovat - to je ta druhá věc, kterou už uživatel ovlivnit může svojí volbou.
Pokud jsem nainstaloval W7 bez SP, WU během několika minut oznámil nalezení 9 (devíti) aktualizací, jejichž instalace trvala cca 20 minut. Pokud jsem nainstaloval W7 se SP, WU vyhledával tak dlouho(viz atributy výše uvedené), dokud jsem to psychicky nevydržel a službu WU jsem zastavil.
Ale i tak se tato služba (proces) spouští např. s aktualizací Windows defender popř. Security essential.
:wink:
Naposledy upravil(a) masar dne 17 říj 2015, 15:28, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“