Utesneni (uzavreni) brzdove hadice
Moderátor: Moderátoři
Přidej. Těch tvejch 30 mají auta standartně dvojokruhovky s DIAGONÁLNÍM USPOŘÁDÁNÍM = jeden okruh brzdí jedno přední a k němu úhlopříčně umístěný zadní kolo - druhej okruh brzdí ty zbylý na druhý úhlopříčce auta. "Obyčejný dvojokruhový brzdy" (jeden okruh předek, druhej zadek) se na západě montovaly už pár roků po Druhý světový válce a v ČSSR se na ně přešlo se začátkem výroby škodovek "tisícovek" v Mladý Bolce - 1964 ...helios píše:Preto majú všetky bežné vozidlá už skoro tridsať rokov tzv. dvojokruhové brzdy, ...
A kutilmile - nelituju tě
helios píše:Taktiež nádržka na brzdovku zvykne mať dva výstupy do valca, a dosť často má v strede aj priehradku, ktorá zabezpečí, že po vytečení jedného okruhu nezostane aj druhý na suchu.
přepážka v nádržce byla třeba u Š120 atd. a oddělovala kapalinu pro brzdy od kapaliny pro ovládání spojky, takže tam pokud praskne trubička např. na spojce bude brzda fungovat beze změny dál. Ale u nádržky pro dvouokruhové brzdy přepážka většinou není (alespoň já ji na Opel Astra nemám) a před pár roky mi prorezla brzdová trubka a moc jsem tu funkci dvouokruhu nepochopil, protože po pár sešlápnutích přestal brzdit i ten zdravý okruh - nádržka prázdná (takže jsem dojel opatrně na ručku)
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kamarádovi na Formanu uhnil štít zadní brzdy a při prudkém zabrzdění se utrhl a celý protočil, čímž urval jak brzdovou hadici, tak bowden od ruční brzdy. Jeden okruh zůstal funkční, ale brzdilo to bídně. Nicméně domů dojel.