Indukční vařič - rozbité sklo

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Indukční vařič - rozbité sklo

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím Vás ! Prosím o radu. Dostal se mě do ruky indukční vařič BS 18 SP. Je to China ale je mě ho líto vyhodit. Neví někdo z Vás jestli na to lze sehnat sklo nové a jakým způsobem se správně mění ? Tedy v případě že by se sehnalo. Děkuji ! Kaca
medulin

#2 Příspěvek od medulin »

Mám indukční vařič PROFESSOR IV-302 a myslím že tam nemám sklo, ale spíše mi to připadá jako epoxidová pryskyřice (laminát). Co tam zkusit dát nějaké sklo s nízkým obsahem železa a kovů? Nebo reaktoplast? Bakelit? :D
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Já fakt nevím, no zatím to asi nechám u ledu. Děkuji a zdravím !
macman

#4 Příspěvek od macman »

pošli foto toho vařiče, podle typu ho nemůžu najít.. Mám tedy dvě skla (tedy spíše plasty) z čínských indukcí. Víděl jsem jich několik a často se liší pouze designem horní desky a jde to mezi sebou přehodit..

V těch mých jsou vadný IGBT tranzistory a když jsem po otevření viděl to příšerný zpracování, tak jsem se na opravu vybodl...

macman
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kaca »

Ahoj macmane ! Moc děkuji za pomoc a za nabídku !Tady jsou tedy ty fotky. Kdyby to pasovalo tak můžeme udělat kšeftík. Ještě by mě zajímalo jak se to odborně vyndavá, abych nerozlámal i ten zbytek umělé hmoty ve které to drží. No pokud to jinak nepůjde tak se budu snažit to podřezat nožem. Rozměr toho skla (samotné varné desky) je 278 x 278mm. Zdravím Kaca ObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) Kaca dne 01 bře 2010, 16:55, celkem upraveno 2 x.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Tak bohužel macman má jiný rozměr. Chtěl bych Vás tedy poprosit, kdyby někdo měl nějaký neopravitelný se stejnými rozměry desky tak dejte vědět. Děkuji a zdravím ! Kaca :(
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Tak mě bylo nadiktované asi špatné označení. Po dlouhé době jsem vyřízl kus skla z nějakého sporáku Fagor. Ale není to Fagor. Posílám fotky jestli by někdo věděl o co jde. Kdyby se na to sehnal nebo by někdo měl manual, byl bych za něj vděčný. Vařič funguje a právě jsme s manželkou na něm dovařili vepřovky. Nějak jsem to nastavil a šlo to ale pro větší využití by byl manual vhodný.
Tak prosím kdyby měl někdo něco takového nebo alespoň podobného aby se ozval.
Děkuji a zdravím! Kaca
Přílohy
IMG_3334.JPG
(87.21 KiB) Staženo 90 x
IMG_3330.JPG
(115.43 KiB) Staženo 82 x
IMG_3328.JPG
(125.39 KiB) Staženo 100 x
kejki

#8 Příspěvek od kejki »

Přibližně by měl fungovat návod http://www.tvproducts.cz/navod/varic_indukcni.pdf a typ je ta BS20, když jich vezmeš 1000, tak stojí 19USD.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kaca »

Díky moc!!!! Mrknu na to.
Ještě otázka: Jestli jsou ještě někde v prodeji tak by na to mohl někde být i orig. manual ne? Pokud ano a třeba v angličtině tak to bych si přeložil ale já to nenašel ani tak.
Na té mojí je celkem 14 ovládacích tlačítek a jsou tam symboly které v tomhle návodu nejsou.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“