WC Roca
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
WC Roca
- Artaban001
Celý to rozeber (nezapomeň zavřít přívod vody) a vyvař to v kyselině citronový. Pak zkontroluj gumovou membránu (obě gumový membrány), či pístek a jehlový ventil. Slož a uveď do původního stavu.
Celý plovákostroj lze vyměnit i za jiný typ ze stejným upevněním. Chce to řešit na místě..
Celý postup opravy je "univerzální" pro všechny typy, proto se nediv, že některou komponentu, co jsem tu vyjmenoval tam nenajdeš
- Martin_Fio
- Artaban001
- Martin_Fio
Ten druhý díl vypínače slouží k odsávání zápachu skrz splachovací trubku. V podhledu je zatěsněná sádrokartonová komora i s nádržkou, ventilátor z avie s klapkou a odvětrání ven. Napájeno je to cca 35v zdrojem. Ventilátor v míse vytvoří podtlak, případná vodní mlha v trubce zůstává.
Když se byt kolaudoval, paní ze stavebního úřadu si byla odskočit a pohrála si s vypínačem a vyletěla ze záchodu tak jak byla, řvala po nás, že tohle ne a certifikáty atd, pak se zklidnila a vpohodě, ale asi na to také nezapomene. Důvodem celého bylo, že nádržka je vlastně v jiné místnosti a dobrých 5m daleko. Prostě půdní vestavba. Bez elektriky spláchnu, neodvětrám si, ale musím vedle, vyklopit sádrkartonová dvířka a zatáhnot za tkaničku.
- Martin_Fio
http://www.logix.cz/michal/humornik/fekal.xp
já si na tom zas tak nepotrpím, mam tam jen sbírku amár a popelník
Jo a taky když tam sedím a vytvářím to nejlepší, co ze mne kdy vypadne, tak se můžu koukat do ohně v krbovkách (když se tam nezavřu)
- Artaban001
http://www.evac-train.com/Vacuumtoiletsystems.php
Je tam elektroniky jak nadrbaný a i přes to, že je to vakuový hajzl, tak potřebuje stlačený vzduch (vakum v "pracovní nádrži" dělá ejektor a pak stlačený vzduch vytlačí obsah do odpadu z "pracovní nádrže" )
- Artaban001
Puda píše:... nejlepší byly ty záchody s odpočívadlem -nic necákalo
Já tomu říkám záchod z vyhlížečkou. To proto, že se dá produkt pořádně prohlédnout. A jinak se vyrábí do dnes. A jejich nevýhodou je po "produkci" vysoký stupeň merkaptanu v atmosféře oproti systému, kdy produkt zajede hned pod vodní hladinu. Nevýhodou je šplouchanec skoro až na zádech
- weed_smoker