Koupím PU120

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Milan

Koupím PU120

#1 Příspěvek od Milan »

Koupím PU120 v bezvadném stavu.
tiktak1953

#2 Příspěvek od tiktak1953 »

Kde ze v dobrom stave.Ja som dostal pokazeny,tu som to riešil ,opravit to bola fuska,/dali mi ho zamest.TESLY lebo ...../a ide od tedy dobre.Urobil som komplet servis na nom!!! Po case zaoxiduju kontakty ako na mojom.aj tranzistory .Ak ich nedokazes vcas ocistis ,mozes ho zahodit!Kup si radsej nieco poriadnejsie ako PU 120.Keby som si ho nevedel opr.dostal ho zadara,tak zan nedam ani korunu.Dnes dostanes za par kaček modernejsi merak ako tento!
Pikofarad

#3 Příspěvek od Pikofarad »

PU120 je perfektní měřák,sám mám dva,jeden se používá a druhý je funglovka,nikdy nepoužitý.Ale neprodám :wink:
Přílohy
PU120.jpg
(174.6 KiB) Staženo 147 x
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

Taky mám jeden, ale jenom na občasné použití, kdybych potřeboval měřit zároveň mnoho hodnot. Kdy se to vůbec vyrábělo? Od roku 1967? http://www.radiomuseum.org/r/metra_blan ... u_120.html
Pikofarad

#5 Příspěvek od Pikofarad »

Myslím,že se začal vyrábět později.Svůj první jsem koupil v r77 za balík peněz(1700Kčs).Tehdy nesehnatelné zboží takže po haluzi.Vydržel intenzivní používání 20 let,přepínače už dosluhovaly,obal popraskaný,šel do světa na ND,systém byl ok.Na aukru se o něj poprali :wink:
Milan

#6 Příspěvek od Milan »

Asi jsi měl smůlu tictaku,ale já mám jeden a používám jej od r.cca 1978,kdy jsem jej získal již jako vyřazený (proražené diody v usm.).Tehdy
jsem jej opravil a dodělal si k němu sondu na 1000V,abych mohl měřit účinnostní napětí při opravách televizí. Nyní dosluhuje vlastní systém,i když zase jen vlastní blbostí,neb byl chvíli ve skříňce,kam jsem zavřel flašku se Savem před vnoučaty,a i ze zavřené něco uteklo.
Používám jej hlavně pro měření ss proudu,neb na ty digitály se v obvodech
kmitajících na vf nelze spolehnout a ukazují často nesmysly,tomuhle to nevadí a stř.hodnotu ukáže.Dostavěl jsem před nedávnem měřič na elektronky,kde je těch digitálů 6,ale jakmile elektronka kmitá,zkolabují ty digitály buď úplně (kousne se program) a nebo ukazují o desítky procent jiné hodnoty. Odrušit se to nepodařilo ,prostě Čína a možná i moje lajdácká konstrukce.
To je důvod,proč jej sháním,jeden kolega jej již nabídl.
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jiriS »

Mě byl PU koupen jako dárek v r.77 tuším za 850,-Kč, mám ho dodnes, občas používám. Pokud si pamatuju, tehdy to nebyla sice horká novinka, ale běžně k vidění byly Avomety.
Jirka
jardavysocina

#8 Příspěvek od jardavysocina »

Zdravím, měl jsem doma a používal ho asi 15 let . Nevím, jestli tam ještě je , pokud máš zájem, můžu se podívat . Ale není to funglovka - měl v záruce opravu přepínače a používání ho taky poznamenalo .

Jarda
sis2

#9 Příspěvek od sis2 »

Ve stejné době jako Jirka jsem, tehdy ještě na průmce, dostal k vánocům nejdříve PU110 a o rok později i 120-ku! A dodnes je mám a občas je použiju při více měřeních současně anebo v případech, kdy není jisté, jestli digitály "nekecají". Fungují dobře, stačilo je před pár lety rozebrat a tvrdou gumou vyčistit kontakty přepínačů na dps. Pokud vyloženě neupadnou na zem, vydrží ještě dlouho.
fredis

#10 Příspěvek od fredis »

jape

#11 Příspěvek od jape »

Nostalgie.. Moje PU120 skončila v povodních v roce 1997 cca 150cm pod hladinou vody spolu se spoustou jiné techniky.. Nebyl čas ani podmínky na záchranu. Generálkoval se celý byt od vybourané podlahy až po jádro, okna atd . Jo a v garáži stála týden voda nad stařičkou Š105L , jistý i dnes fungující prodejce škodovek chtěl tehdy za vyčištění cca 30 tis. Tak byl poslán do ... a auto jsem rozchodil sám, jezdilo ještě dalších 10 let.
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

Jestli někdo ještě shání PU120, kolega teď při probírce skladu našel 1ks s prasklým plexi a ohlou ručkou, 1ks v orig. obalu i s návodem a jedno náhradní měřící ústrojí, zabaleno v polystyrénu a nikdy nerozbaleno, docela rarita.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Eleman

#13 Příspěvek od Eleman »

Ručka na PU120 nemůže být ohnutá, protože je skleněná. Při prudkém vychýlení na doraz při velkém přetížení přístroje se spolehlivě urazí.
Jestli existovaly i verze s hliníkovou ručkou o tom silně pochybuji.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
pepik9

#14 Příspěvek od pepik9 »

Sendyx píše: a jedno náhradní měřící ústrojí,

Měl bych zájem, má nějakou představu o ceně ? ( případně byl by obrázek ?).
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

Jak jsem dostal info, tak jsem předal. Fotky zkusím zajistit příští týden. Předpokládám, že snad pozná ohlou ručku od zlomené... necháme se překvapit.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“