Měření napětí s tabletem (s modulem?)
Moderátor: Moderátoři
Měření napětí s tabletem (s modulem?)
řeším (částečně hypoteticky) jestli existuje nějaký měřící modul pro napětí/proud, použitelný ve spojení s tabletem/telefonem s androidem.
Mám v práci (ve škole) měřící rozhraní Vernier + moduly, které mohu použít i na notebooku. Nicméně, zkoušel jsem pohledat, "něco", co se dá připojit k "androidu", ale nic jsem nenašel.
Stačilo by i poměrně jednoduché zařízení (myslím bez mnoha rozsahů a velké přesnosti) na takovéto "domácí měření".
Potkal jste někdo něco takového?
Uz len pouzit nejaky uP s AD prevodnikom a cez seriovu linku posielat data do FT232 a odtial cez USB OTG do telefonu.
- Přílohy
-
rs.jpg- (84.24 KiB) Staženo 264 x
Co je A/D převodník chápu, kdysi jsem podle Kainky (Využití rozhraní PC, 1996) dělal jednoduchý převodník, kterým se měřilo napětí a přes COM port a program v Pascalu to dokonce kreslilo graf v PC, ale to jsem dělal jako ovce podle hotového návodu.
A abych vychytával chyby u "vlastního" řešení, tolik po tom netoužím. Raději bych něco "hotového".
Jinak, teď mě napadlo - ten modul co píšu výše, mám pořád doma, převodník COM-USB taky, podívám se, jestli neexistuje nějaká "knihovna", ke které by se dalo něco napsat pod android (nemám šajnu v čem, to se ještě podívám). V DOSu se k portu dalo přistupovat přímo, pod Win už na to byla nějaká knihovna (VB a Delphi), jak je to řešený na androidu (Linuxu) nevím.
Vzhledem k tomu, že jsem jeden z posledních 10ti lidí co ještě nezrušili předplatné, můžu v případě zájmu ofotit i informace z předchozího čísla.
- Přílohy
-
pe_cr.jpg- (224.67 KiB) Staženo 300 x
- josefjebavy