Už rostou...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
KUBO

#301 Příspěvek od KUBO »

Tak dnes som sa rozlúčil s hubárskou sezonou. Už ich mám dosť ja aj moji priatelia.
Přílohy
20151024_113502.jpg
(204 KiB) Staženo 41 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
konosuke

#302 Příspěvek od konosuke »

Co je tohle, je to jedlé, he ? enem neříkejte že jo ale jednou, tenhle houbařskej vtípek znám
http://img24.cz/images/75413507914468186530.png
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
serviceman

#303 Příspěvek od serviceman »

Hnojník. (Asi obecný) Jedlý bez alkoholu.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
konosuke

#304 Příspěvek od konosuke »

To bude vono, dík. Vyrostlo to v lesíku u železniční tratě Č.Těšín -> Frýdek Místek no a na půl cesty je stanice / obec Hnojník, jaká náhoda.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kejki

#305 Příspěvek od kejki »

Ale ten alkohol je zakázaný až tři dny.

Prý že nerostou, našli jsme spoustu přerostlých, které nikdo nesebral. Škoda, že jsem neměl foťák.
konosuke

#306 Příspěvek od konosuke »

žádný houby se moc dobře s alkoholem nesnášejí, organická rozpouštědla typu ethanol nebo víno NIKDY nepiji jenom občas lehké pivo desítku
KUBO

#307 Příspěvek od KUBO »

Ešte dnes som sa nechal prehovoriť švagrom, tak sme vyrazili na podpňovky(václavky). Našli sme perfektné miesto a niektoré mali stopky v priemere aj 2,5cm.
Přílohy
20151025_135839.jpg
(202.71 KiB) Staženo 49 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
kejki

#308 Příspěvek od kejki »

Těch jsme právě viděli přerostlých dost, vy jíte i nožky? Budeme to sterilovat, tak ať to není marná práce, protože někde píšou jen klobouky do 5 cm a nohy nebrat.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nevím, jestli to sterilování je ideální, podle mě stačí krátce podusit a šup do mrazáku.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
serviceman

#310 Příspěvek od serviceman »

Václavky jsou mírně jedovaté a neměly by se jen krátce dusit (sterilovat), ale cca alespoň 15-20 minut. Nohy bývají tuhé a nejí se.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ano, ale to platí až při vaření samotného jídla (popř. po rozmražení). Podušení slouží jen k likvidaci enzymů před zamražením, které fungují i v mrazu a nedělají dobrotu. A to platí obecně. Syrová houba do mrazáku nepatří.
]
Celeron

#312 Příspěvek od Celeron »

ZdenekHQ píše:Ano, ale to platí až při vaření samotného jídla (popř. po rozmražení). Podušení slouží jen k likvidaci enzymů před zamražením, které fungují i v mrazu a nedělají dobrotu. A to platí obecně. Syrová houba do mrazáku nepatří.

To je zajímavý, já mám doma knížku "konzervace potravin..." a tam píšou že v mražáku při teplotě pod -17 se u většiny známých potravin téměř zastaví enzymatický děje a je tam tabulka pro spoustu potravin jak dlouho vydrží v mražáku, což přímo souvisí s tím téměř zastavením. Houby bez rozlišení tam jsou 3 měsíce. Ale pravda, postup zmražování u hub jsem tam nenašel.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vidíš, já jsem četl i pravý opak, že při těchto teplotách se třeba v mase dějí změny, umožňující lepší využití obsaženého železa.
]
serviceman

#314 Příspěvek od serviceman »

Co píše Zdeněk je v souladu s tím, co jsem nedávno slyšel v rozhovoru s nějakým mikrobiologem, a sice, že vařením se přeruší rozkladný proces, který teprve má za následek vznik toxinů, a který u syrových hub probíhá i v mrazáku.
lesana87

#315 Příspěvek od lesana87 »

A já jsem zase četla, že tuky a maso jsou karcinogenní a jíst uzené je skoro sebevražda. V mrazáku mám jen samé syrové houby a držím vysokotukovou dietu a zatím žiju. Tak jako tak stejně umřu, tak proč to nějak složitě řešit a stresovat se tím.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“