vymazání Arduino mega

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ok1f

vymazání Arduino mega

#1 Příspěvek od ok1f »

Nahrál jsem program do Arduina, funguje bez problémů. Pokud se ale chci znovu připojit a program přepsat, hlásí obsazený port. Stejný program na Mega2560 také funguje a dá se přepisovat. Je možné, že odešlo USB na desce? Je možné Arduino Mega vymazat nějakým postupem bez připojení USB?
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Pokud je to origo Arduino, tak si kazde zalozilo svuj vlastni virtualni port.
Zkus ve Spravci systemu ve Windows najit na jakem portu COM se ti hlasi.
ok1f

#3 Příspěvek od ok1f »

To je pravda, jedno je na com 3 a druhé na com 6. Na com 3 to nefunguje, ale ve správci zařízení je vše OK. Ještě bych měl napsat, že už při připojení PC, aniž bych chtěl nahrávat se přeruší chod programu a rozbliká se pin 13 v rytmu asi 0,5 Hz.
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

A pouziva tvuj program nejake info z RX/TX vstupu na Mega? Jinak by se nebylo co divit. Po pripojeni k USB zacne do procesoru "drzkovat" ta sousedni atmega.

EDIT: Predpokladam, ze si v programu menis patricne typy desek a COM porty?

EDIT2: Nekde jsem cetl, ze se da smazat bootloader nejakym prepetim na desce, ale ted nevim kde to bylo. Mozna to ale bylo v knizce p.Cerneho o PICAXE :)
Naposledy upravil(a) Cowley dne 24 říj 2015, 23:34, celkem upraveno 1 x.
ok1f

#5 Příspěvek od ok1f »

ty megy nejsou propojené, prostě mám dva kusy. Používám Ethernet shield a "vzorový" program na jeho ovládání. Chová se to ale stejně i když ho odpojím.
Cowley

#6 Příspěvek od Cowley »

ok1f píše:ty megy nejsou propojené, prostě mám dva kusy...

Nemyslel jsem ze jsou propojene. Myslel jsem kdyz do nich nalejvas program, zda menis typy desek a COM port.

Jednou se mi podarilo smazat dany port, resp. Zakazat jej nebo jak se pise ve Spravci pozastavit jeho cinnost.

Nezbyvalo nez danou pozici odinstalovat a pak cele Arduino pripojit znovu a ono si vytvorilo novy virtualni USB port.
ok1f

#7 Příspěvek od ok1f »

Jak jsem psal, jedno Arduino je na 3. a druhé na 6. com portu. Když zapojím to druhé, chce potvrdit změnu portu. Desky jsou stejné...
ok1f

#8 Příspěvek od ok1f »

Tak jsem odinstaloval com 3, po připojení si Arduino vytvořilo nový com 3 a vše je OK. Dík za typ.

Stejně si ale myslím, že to USB si tak trochu dělá co chce, jednou jde, pak ne, musím odpojit a zapojit kabel a zase se to rozeběhne...
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“