punto 1.7TD klimatizace
Moderátor: Moderátoři
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
punto 1.7TD klimatizace
Problém mam tento:
Klima byla prázdná, tak jsem jí nechal naplnit. Ale ona neklimí, nespíná spojka na kompresoru. Prošťoural jsem to a na kompresoru jsou jakási dvě čidla. Když vytahnu relé na spínání spojky a na spojku přivedu proud tak to funguje a chladí to. Relé je OK, ale nejde na něj proud z řídící jednotky na klimu.
V jednotce je stabl na 5V pár tranzistorů, jakýsi OZ a nějaký atmel nebo pic.
Jednotka má napájení i stabilizátor funguje. Když klimu zapnu tlačítkem na palubce tak se zapne větrák topení přes nějaké relé, a jednotka na klimu dostane napájení.
Nevím jak se to má celé správně chovat a co jednotka potřebuje k tomu aby zapla kompresor. Nevim co které z těch čidel je a jestli jsou potřebná pro zapnutí. Možná jsou tam ještě někde nějaká další čidla ale neviděl jsem je.
Dokážete mi někdo poradit ?
Tak skus premerať tie čidalá, teda ak sú to vôbec tie tlakové spínače, ktorých činnosť som opísal. Snímač vysokého tlaku na výstupe má byť v kludovom a prevádzkovom stave rozpojený a snímač nízkeho tlaku zopnutý. Viac pomôcť neviem.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Všiml jsem si trubky na které jsou dva vývody, jeden je zaslepený klasickou černou zátkou a druhý je odkrytovaný a je v něm vidět ventilek jak od duše na kole. Zvláštní je že do toho prostoru vede jakýsi nepřipojený kabel s 5ti dráty a konektorem,.. Zkoumal jsem klimu v oplu astra a tam je přímo na trubce namontovaný jakýsi váleček, s podobným konektorem.
Skusim to vyfotit a hodit to na web aby byla lepší představa.
Možná tam něco patří, a někdo si to z toho vypujčil,..
To čidlo ve výparníku tam asi také bude, ale zahrabané hluboko v bloku topení. Ale zase si říkam že kdyby to bylo ono tak by to asi, aspoň skusilo zapnout kompresor a pak by to vyplo. Nevim no, pokusim se ještě sehnat kontakt na člověka co má palio s tim stejnym motorem, a klimou jestli bych to moch alespoň obhlídnout.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Jedná se asi o dvojitý spínač, jedna část reaguje na natlačené chladivo v klidu a zapíná kompresor, aby nejel bez chladiva a druhá část když stoupne tlak zapíná sahary. Bude to asi nehorázně drahá sranda, tak to asi nahradim relátkem, aby to sahary zaplo hned a bude klid.
Ty dvě čidla na kompresoru bude asi teploměr proti přehřátí kompresoru a jak už tu bylo zmíněno asi čidlo nízkého tlaku před kompresorem.
Děkuji moc všem alespoň za nepatrné nakopnutí.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Kazdy kto ti bude plnit klimu ta posle s tym prec. Neudrzi to dobre tlak a pocase vysyci...
Skus na vrakovisku zohnat druhu.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele: